Emma Stone otkrila svoj omiljeni film Stanleyja Kubricka

Foto: EPA/Screenshot: YouTube

Uz porast platformi poput Letterboxda i Criterionovog closet toura, ljubitelji filma sada imaju priliku zaviriti u filmski ukus glumaca i redatelja. Ovaj trend omogućio je da saznamo više o filmskim uzorima i inspiracijama koje oblikuju rad i kreativni proces umjetnika.

S obzirom na tu priliku za uvid u nečiji filmski ukus, nije iznenađujuće što su Emma Stone i Willem Dafoe, tijekom promotivnih intervjua za film Kinds of Kindness, podijelili svoje oduševljenje radom redatelja Stanleyja Kubricka. Rad s redateljem Yorgosom Lanthimosom u filmovima Uboga stvorenja i Kinds of Kindness bio je za njih prilika da istraže nadrealizam i kreativne svjetove koje Lanthimos stvara.

Kao što je Lanthimos poznat po svojem jedinstvenom vizualnom stilu i nadrealističkom pristupu, Kubrick je ostavio sličan trag svojom sposobnošću da u različitim žanrovima zadrži prepoznatljiv autorski pečat.

Njegov je utjecaj na Stone bio značajan, što je istaknula u jednom intervjuu.

"Ako moram birati omiljeni Kubrickov film, izabrala bih Isijavanje jer je to bio film koji je na mene ostavio najveći utjecaj kad sam ga prvi put gledala. Taj osjećaj me i dalje prati", otkrila je glumica, prenosi Far Out Magazine. Kubrickova sposobnost stvaranja dubokih priča ostavila je trajan dojam na glumicu.

 

Zanimljivo je da Isijavanje dijeli sličnosti s Kinds of Kindness; obje priče istražuju cinizam prema tradicionalnim obiteljskim strukturama. I lik Emme Stone u Kinds of Kindness prolazi kroz spor pad u ludilo, odražavajući teme iz Kubrickovih filmova o žrtvovanju i kontroli unutar obitelji.

"Mislim da Kubrick i Lanthimos dijele sposobnost da svaki film učine posebnim, ali svejedno tematski povezanim", kaže Stone.

Glumica će ponovno surađivati s Lanthimosom u njegovom novom filmu Bugonia, koji je upravo ušao u fazu produkcije. S obzirom na Lanthimosov nepredvidiv stil i slojevite reference, Stone je zaključila: "Rad s redateljem koji razumije dubinu i slojevitost filma uvijek donosi nešto novo na ekran."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.