Evo kojim glumcima je bilo teško raditi s Davidom Fincherom

Screenshot: YouTube

DAVID FINCHER dio je holivudske elite redatelja koji je svoj rad započeo u 90-im godinama prošlog stoljeća. Iako njegov prvi film Alien 3 nije dobio pohvale kritičara, iza sebe uspio je ostaviti vrhunske projekte poput filmova Sedam, Igra i Klub boraca.

Tijekom svoje karijere radio je s brojnim glumcima i glumicama. Sigourney Weaver, Brad Pitt, Jodie Foster, Morgan Freeman, Michael Douglas, Edward Norton i Jared Leto samo su neka od imena s kojima je surađivao Fincher.

Od svih glumaca koji se pojavljuju u njegovim filmovima, petero njih nije imalo sjajno iskustvo s njim. Zbog njegovog specifičnog načina rada i puno zahtjeva, glavne zvijezde nekih filmova nisu baš zavoljele njegov pristup. Evo koji su to glumci.

Michael Douglas

Douglas i Fincher surađivali su na filmu Igra 1997. godine. Legendarni glumac nije očekivao da će mu iskustvo na setu biti tako naporno.

"Bilo mi je teško. Volim Davida i odličan je, ali vas gura do limita jer vidi nešto što vi ne vidite i to često ponavljate. Bilo je iscrpljujuće. Nikad nisam radio s nekim na takav način", rekao je glumac u jednom intervjuu.

Robert Downey Jr.

Karizmatični glumac ne boji se reći svoja mišljenja ako mu se nešto ne sviđa. Tako je bilo i u slučaju s Fincherom nakon što je dvojac snimio film Zodiac. 

"Mislim da sam savršena osoba koja može raditi s Fincherom jer imam iskustva u zatvorima. Koliko god nešto teško bilo, on uvijek strpljivo čeka jer je zapravo zahtjevan redatelj i radi sjajne filmove", izjavio je Downey Jr. jednom prilikom.

R. Lee Ermey

Fincher i Ermey radili su na filmu Sedam. Glumcu se nimalo nije sviđao njegov način rada, tvrdeći da redatelj uopće ne cijeni kreativnost.

"Boji se riskirati. Boji se dopustiti nekome da promijeni i jednu riječ u scenariju. Želi lutke. Ne želi glumce koji su kreativni. Ako niste talentiran i kreativan glumac, onda je moja preporuka da radite s njim. On vam neće dopustiti da glumite, čak i ako ste vraški dobar glumac", jak je na riječima bio Lee.

Jake Gyllenhaal

Gyllenhaal i Fincher zajedno su snimili Zodiaca. Međutim, izvori bliski setu na kojem se snimao film tvrde kako se dvojac često sukobljavao. Glumac je i sam izjavio da mu je bilo teško raditi po Fincherovim zahtjevima. Prema navodima, neke scene su se morale ponavljati i do 70 puta. Redatelj je odgovorio na glumčeve optužbe, tvrdeći da Gyllenhaal često nije bio fokusiran i da je redovito zabušavao.

Edward Norton

Ovaj dvojac radio je na Klubu boraca. Budući da su i Norton i Fincher zahtjevni u onome što rade, javna je tajna kako su se često sukobljavali na setu. Glumac je smatrao i htio je Klub boraca vidjeti kao komediju, no redatelj se s time nije slagao. Navodno su se toliko često svađali da su između snimanja scena morali uzeti duge pauze kako bi se smirili.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.