Fanovi ne mogu vjerovati koliko su Pitt i Clooney bili plaćeni za svoj novi film

Screenshot: YouTube/Apple TV+

KORISNICI društvenih mreža ostali su u šoku kad su doznali koliko su Brad Pitt i George Clooney zaradili za svoj najnoviji film, akcijsku komediju Wolfs, koja će se prikazivati na streaming servisu Apple TV+.

Iako glumci, pogotovo velike holivudske zvijezde poput Pitta i Clooneyja, mogu zarađivati više od produkcijskog tima, rijetko se događa da su plaćeni desetke milijuna dolara više od samog redatelja.

Mnoge je obožavatelje iznenadila činjenica da su Pitt i Clooney bili plaćeni po 35 milijuna američkih dolara za Wolfs, dok je redatelj Jon Watts, koji iza sebe ima niz blockbustera, dobio 15 milijuna dolara.

Naime, Watts je režirao filmove Spider-Man: Homecoming (2017), Spider-Man: Far From Home (2019) i Spider-Man: No Way Home, koji su zaradili više od tri milijarde dolara diljem svijeta. Osim toga, napisao je scenarij za Wolfs i na filmu je radio kao producent.

 

Korisnici društvenih mreža kritiziraju Apple

Nakon što je The New York Times otkrio koliko su Pitt i Clooney zaradili na Appleovom novom filmu, korisnici društvene mreže X počeli su kritizirati Apple.

"Nijedan glumac ne bi trebao biti toliko plaćen za ulogu u filmu", napisao je jedan korisnik, prenosi Unilad.

"Ovo nema nikakvog financijskog smisla", dodao je drugi.

"Ostatak filmske ekipe vjerojatno nije zaradio ni milijun dolara zajedno", dodao je treći.

"Znači, pokušavate mi reći da izvršni direktori zaslužuju milijune dolara više od radnika, ali filmski redatelji bi trebali zarađivati milijune manje nego glumci?" napisao je četvrti.

Film se trebao prikazivati u kinu

Clooney je u prošlogodišnjem intervjuu za Deadline rekao da su on i Pitt pristali raditi na filmu te vratiti dio plaće pod uvjetom da Apple prikaže Wolfs u kinima.

Iako je to bio prvotni plan, Apple je ovaj mjesec otkrio da će film ipak biti prikazan samo u nekoliko odabranih američkih kina, a 27. rujna dolazi na streaming. Isto tako, izvan SAD-a bit će prikazan samo na Venecijanskom filmskom festivalu 1. rujna.

Watts je rekao da ga je Appleova promjena iznenadila jer je želio da njegov film bude dostupan u kinima.

"Ovaj film oduvijek sam zamišljao kao film koji će biti prikazan u kinima. Snimili smo ga za gledanje u kinu i mislim da je to najbolji način gledanja", izjavio je Watts.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.