Film iz 2013. zaludio je gledatelje na Netflixu: Fenomenalan je

Screenshot: YouTube

Jedini preživjeli je film iz 2013. godine u kojem glavnu ulogu ima Mark Wahlberg. Radnja prati četvoricu američkih vojnika koji kreću u lov na vođu talibana, Ahmada Shaha, tijekom rata u Afganistanu.

Film je adaptacija knjige iz 2007. godine, pod nazivom Lone Survivor: The Eyewitness Account of Operation Redwing and the Lost Heroes of SEAL Team 10, autora Patricka Robinsona i Marcusa Luttrella. U Jedinom preživjelom, Wahlberg glumi Luttrella, a osim njega, pojavljuju se i Taylor Kitsch, Ben Foster, Eric Bana, Dan Bilzerian, Emile Hirsch te Yousuf Azami.

Režirao ga je Peter Berg koji potpisuje i scenarij. Film je nedavno stigao na Netflix i već je zaludio gledatelje. Našao se na šestom mjestu ljestvice najgledanijih filmova u svijetu na toj streaming platformi. Pregledan je čak četiri milijuna puta u tjedan dana.

Zaradio je više od 150 milijuna dolara na kino blagajnama

"Jedini preživjeli me baca u stres svaki put kad ga pogledam", "Jedini preživjeli je baš fenomenalan film. Ti ljudi su prošli kroz svašta. Opsjednut sam filmom", "Jedini preživjeli je tako dobar film", "Mark Wahlberg je stvarno odličan u filmu. To je jedna od njegovih najboljih uloga ikada", samo su neki od komentara fanova na X-u.

Jedini preživjeli imao je budžet od 40 milijuna dolara. Bio je iznimno uspješan jer je na kino blagajnama zaradio 154.8 milijuna dolara. Kod filma se najviše hvali odlična glumačka postava koja je uspješno prenijela zadani scenarij na veliki ekran. Savršena priča spaja nezaboravan prikaz bratstva te podiže i ispunjava gledatelje unatoč izazovnoj i depresivnoj temi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.