Francis Ford Coppola hvali redatelja Jokera nakon loših kritika: Uvijek korak ispred

Foto: EPA

FRANCIS Ford Coppola je u nedavnoj objavi na Instagramu pohvalio rad Todda Phillipsa, redatelja filma Joker: Ludilo u dvoje (Joker: Folie à Deux).

Nastavak Phillipsova filma dobio je brojne loše kritike te je proglašen najgorim filmom koji se temelji na stripu. Mjuzikl Joker: Ludilo u dvoje dobio je ocjenu D na stranici CinemaScore koja ocjenjuje filmove na temelju anketa provedenih nakon premijere filma. Ni redatelj Francis Ford Coppola, čiji je film Megalopolis nedavno izašao u kinima, nije bolje prošao na CinemaScoreu na kojem je ocijenjen s D+.

Ipak, Coppola je Toddu odlučio dati podršku unatoč lošim kritikama sa svih strana i pohvalio je njegov rad. 

"Filmovi Todda Phillipsa uvijek me oduševljavaju i uistinu uživam u njima. Još od sjajnog filma Mamurluk, uvijek je korak ispred publike, nikad ne radeći ono što oni očekuju. Čestitke za Joker: Ludilo u dvoje!

Također mi je čast što je direktor fotografije filma Lawrence Sher spomenuo da je vizualni stil filma inspiriran filmom Jednom iz ljubavi (eng. One from the Heart)", napisao je redatelj misleći na svoj mjuzikl iz 1982. godine, koji je također ostvario loše rezultate, piše The Hollywood Reporter.

I Megalopolis i nastavak Jokera nisu zadovoljili zahtjeve kritičara i publike. Mnogi koji su dosad komentirali filmove nisu bili blagonakloni prema onome što su vidjeli. Coppolin Megalopolis je na Rotten Tomatoesu zapravo dobio lošiju ocjenu od gledatelja nego od kritičara. Na temelju više od 500 recenzija, ocjena publike je samo 33 posto, dok od kritičara ima 46 posto.

Joker: Ludilo u dvoje ukupno gledano ostvario je lošije rezultate. Publika ga je na temelju više od dvije i pol tisuće recenzija ocijenila s 31 posto, a kritičari s 33 posto. 

Podsjetimo, mnogi gledatelji istaknuli su kao jednu od najvećih mana nastavka Jokera to što je film snimljen kao mjuzikl. Neki smatraju da prvi film nije ni trebao dobiti nastavak, a ako se drugi dio već morao snimiti, bilo bi bolje da nalikuje prvom filmu koji je dobio brojne pohvale i nominacije za Oscara. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.