Francis Ford Coppola već radi pripreme za posljednji film u karijeri

Foto: EPA

UNATOČ negativnim reakcijama na Megalopolis, Francis Ford Coppola ne planira se povući iz filmske industrije u skorije vrijeme. Peterostruki oskarovac i redatelj kultnih klasika Kum II i Apokalipsa danas putem Instagrama je otkrio da mora snimiti još dva filma koja će financirati samostalno.

Kako piše World of Reel, nakon što su ga njegovi obožavatelji pitali ide li uskoro u mirovinu, Coppola im je rekao da prvo mora snimiti dva filma na kojima je već počeo raditi. Redatelj je izjavio da će se njegov posljednji film zvati Distant Vision i da će biti veličanstven te ambiciozniji od Megalopolisa.

U intervjuu za La Liberation, redatelj je objasnio da će snimanje Distant Visiona biti zahtjevnije od snimanja Megalopolisa te da još uvijek ne zna kako će sve izvesti. Film će navodno biti inspiriran televizijskim serijama uz koje je Coppola odrastao i pratit će tri generacije Amerikanaca talijanskog podrijetla.

Prvo će snimiti adaptaciju jednog romana

Iako je Coppola već počeo raditi pripreme za Distant Vision, sljedeći film na njegovom repertoaru je mjuzikl The Glimpses of the Moon, koji se temelji na istoimenom romanu Edith Wharton, ali istovremeno je inspiriran i romanom The Awful Truth, autora Lea McCareyja.

Roman The Glimpses of the Moon prati mladi bračni par, Nicka i Susy, koji su zapali u teška vremena. Nick i Susy dolaze iz nekoć bogatih i uglednih obitelji koje su ostale bez svojeg bogatstva. Unatoč financijskim problemima, mladi bračni par odbija živjeti skromno i oslanja se na svoje uspješne prijatelje.

Coppola je otkrio da će The Glimpses of the Moon snimati u Engleskoj.

Redateljev najnoviji film, znanstvenofantastična drama Megalopolis, trenutačno se prikazuje u kinima, no nije ostvario niti kritički niti financijski uspjeh. U kinima je zasad zaradio samo 10.3 milijuna dolara, na budžetu koji je iznosio oko 130 milijuna dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.