Frank O’Connor napušta Microsoft

Foto: EPA

FRANK O’Connor, menadžer franšize Halo, fanovima i kolegama također poznat kao Frankie, potvrdio je da napušta Microsoftovu tvrtku za videoigre 343 Industries. O’Connorov odlazak mogao bi označiti novi početak za Halo franšizu.

Dugogodišnja karijera

O’Connorova karijera odvela ga je u studio Bungie u kasnim devedesetima, gdje u ulozi menadžera za komunikaciju započinje njegov rad na franšizi Halo. Tijekom svog rada u tvrtki pridonio je revolucionarnim naslovima poput Halo:Combat Evolved, Halo 2, Halo 3 i njihovim spin-offovima Halo 3:ODST i Halo: Reach, donosi Game Developer

2007., kada su se Bungie i Microsoft razišli, O'Connor je prešao u novoosnovanu tvrtku 343 Industries kako bi nastavio raditi na serijalu, ali ovaj put kao menadžer franšize. Pod O'Connorovim vodstvom 343 Industries proizveo je nekoliko naslova, uključujući Halo 4, Halo 5: Guardians i Halo Infinite. 

Osim u videoigrama, imao je ključnu ulogu u proširivanju Halo svemira kroz romane, stripove i animirane filmove pretvarajući serijal u multimedijsku silu.

Kritike fanova

Unatoč izazovima s kojima se 343 Industries susretao tijekom svog postojanja, poput skepticizma obožavatelja i brige o smjeru u kojem ide serijal, O'Connorova predanost serijalu nikad nije posustala, no kako su godine prolazile, tako se smanjivao broj njegovih fanova.

Velik poraz franšizi bio je neuspjeh posljednjeg naslova u serijalu Halo Infinite te nezadovoljstvo fanova igranom serijom Halo (2022), koja je dostupna na streaming platformi Paramount+.

Za ove neuspjehe fanovi krive vodstvo, zbog čega su oduševljeni O’Connorovim odlaskom. "Prije nego što počnete vikati 'propast', fanovi su htjeli da on ode, tako da je ovo korak u pravom smjeru", "Halo subreddit sada slavi kao da su oslobođeni otrovnog oblaka", samo su neki od komentara korisnika Reddita.

Odlazak ostalih veterana

Osim O’Connora, još neki veterani Halo franšize su napustili Microsoft. Među njima je Joe Staten, menadžer igrice Halo Infinite, koji se u međuvremenu pridružio tvrtki Netflix Games.

Uz njih, tvrtku 343 Industries napustili su i Bonnie Ross, osnivač same tvrtke, te Tom French, menadžer za multiplayer sistem. 

S vremenom ćemo doznati hoće li ovako velike promjene označiti kraj franšize ili njenu renesansu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.