Hugo Weaving ne želi glumiti Elronda u novom Gospodaru prstenova iz jednog razloga

Foto: Profimedia/Screenshot: Youtube

GLUMAC Hugo Weaving nedavno je razgovarao o potencijalnom povratku u ulogu lorda Elronda u novim filmovima u serijalu Gospodar prstenova. Weaving je Elronda posljednji put glumio u fantastičnom filmskom serijalu Hobit, a prije toga u nagrađivanoj trilogiji Gospodar prstenova.

Lord Elrond bio je gospodar Rivendella i hrabri vilenjački vođa tijekom Sauronovog pada u Drugom dobu, pohoda na Maglene planine i povratka Mračnog gospodara u Trećem dobu. Iako su neki glumci pokazali zanimanje za povratak u serijal, to nije slučaj s Weavingom koji nema takve ambicije.

Weaving ne želi utjeloviti lik iz jednog razloga

"Osobno, dosta mi je toga. Bilo je sjajno povremeno biti u Novom Zelandu tijekom deset godina. Nakon toga sam se vratio i surađivao s istim timom - redateljem Peterom Jacksonom i scenaristicom Fran Walsh - na projektu Mortal Engines, koji je trebao biti njihova sljedeća velika franšiza, ali propao je. Tako da mi je dosta Međuzemlja i ne vjerujem da bi me itko više pozvao", komentirao je glumac za GamesRadar+.

 

Još jedan od "problema" koji ga sprječavaju da glumi Elronda su i njegove godine. Priznao je kako je već bio neodlučan kada su ga pozvali da reprizira ulogu u Hobitu te da sada smatra kako je najbolje da to sve ostavi iza sebe. 

"Elrond bi trebao biti besmrtan, a ja starim. On je jedan od rijetkih likova, mislim da ih ima samo tri ili četiri koji se pojavljuju u Silmarillionu, Gospodaru prstenova i Hobitu. Čak i kad smo se vraćali dosnimavati određene dijelove Gospodara prstenova, bio sam svjestan da sam stariji nego prije. Snimanje Hobita počelo je biti pomalo smiješno. Volio sam biti dio te franšize, ali nemam apsolutno nikakvih planova niti želja da budem dio nje potpuno", zaključio je Weaving.

Od novih projekata povezanih uz svijet Gospodara prstenova zasad su najavljena dva filma. Prvi na redu je anime Gospodar prstenova: Rat Rohirrima (The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim) koji stiže krajem godine. Potom je u planu i film Lord of the Rings: The Hunt for Gollum, koji bi trebao stići 2026. godine. Peter Jackson će biti producent, dok će redateljsku palicu preuzeti Andy Serkis, koji je u filmovima utjelovio Golluma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.