Jack Black kaže da je na ovu ulogu pristao bez ikakvih dodatnih pitanja

Screenshot: YouTube/Partizan Films

SVAKI glumac ima svoju ulogu iz snova, a za Jacka Blacka, zvijezdu filmova School of Rock i Shallow Hal, to je bila uloga u komediji Molim te, premotaj (Be Kind Rewind) iz 2008. godine. 

Komediju je režirao jedan od Blackovih najdražih redatelja, Michel Gondry. Tijekom jednog intervjua za portal Movies, glazbenik i komičar objasnio je da je postao Gondryjev obožavatelj nakon što je pogledao njegov film Vječni sjaj nepobjedivog uma (Eternal Sunshine of the Spotless Mind), u kojem su glumili Jim Carrey i Kate Winslet. 

Iako je u ranim 2000-tima bio jako zauzet jer je radio na filmovima Nacho Libre i The Holiday, pronašao je vremena za sastanke s francuskim redateljem jer mu je htio dati do znanja da voli njegov rad. Gondry ga je zatim nazvao čim je dobio ideju za svoj novi film - Molim te, premotaj.

"Nazvao me i rekao mi da ima ideju za film. Otišao sam do njegovog hotela i pokazao mi je strip koji je sam nacrtao bojicama. U stripu su bili crteži likova i videoteke, a napisao je i nekoliko rečenica dijaloga te kostur priče", prisjetio se Black. "Izgledalo je jako zabavno. Nisam imao scenarij pred sobom - pristao sam čim mi je pokazao strip."

"Nitko mi nikada nije tako predstavio film, bilo je jako originalno. No pristao bih na film i da mi je pokazao govno, jer sam veliki obožavatelj njegovog rada", dodao je.

Što je Molim te, premotaj?

Molim te, premotaj je šarmantna komedija u kojoj Jack Black i Mos Def (danas poznatiji kao Yasiin Bey), glume Jerryja i Mikea, dvojicu prijatelja iz New Jerseyja. Jerry je ekscentrični teoretičar zavjera, a Mike je radnik stare videoteke, jedne od posljednjih koje još uvijek iznajmljuju VHS kasete.

Nakon što Jerry jednog dana pokuša sabotirati trafostanicu, njegovo tijelo postane magnetizirano. Nesvjestan svog magnetizma, Jerry ulazi u videoteku i slučajno obriše sav sadržaj na kasetama.

Kako bi izbjegli bijes Mikeovog šefa, Mike i Jerry, uz minimalni budžet i puno improvizacije, počinju sami snimati remakeove izgubljenih filmova, koji postanu hit među lokalnim stanovništvom.

 

Iako film počinje kao tipična komedija, na kraju se pretvara u posvetu filmskom stvaralaštvu i umjetničkoj kreativnosti.

Sporedne uloge u filmu igrali su Danny Glover, Mia Farrow i Melonie Diaz.

Black je ponosan na film

Black je za Movies rekao da je jako ponosan na Gondryjev film.

"Za mene je ovo slavlje kreativnosti. Ako ovaj film govori nešto o industriji, to je da svatko može snimati filmove", izjavio je Black, prenosi Far Out.

"Iako filmovi često izgledaju nevjerojatno kada ih gledamo, nije nemoguće snimiti ih samostalno. Mnogi ljudi misle: 'Prekasno je za mene' ili 'Ne mogu to, nemam dovoljno novca', ali filmove možete snimati i s minimalnim budžetom i to može raditi bilo tko, bilo gdje u svijetu. Bilo tko, bilo gdje, bilo kada", poručio je dobitnik Emmyja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.