James Cameron otkrio kako će se zvati novi nastavak Avatara

Screenshot: YouTube/ Walt Disney Studios Motion Pictures

JAMES Cameron, Zoe Saldaña i Sam Worthington otkrili su da će se treći film serijala Avatar zvati Avatar: Fire and Ash, potvrdio je Variety.

Cameron i zvijezde njegovog znanstvenofantastičnog serijala posjetili su Disneyjevu konvenciju D23 Expo, koja se trenutno održava u gradu Anaheimu u Kaliforniji.

Cameron tijekom izlaganja nije pokazao isječke iz nadolazećeg filma, ali je zato ukratko ispričao o čemu će se raditi u filmu Avatar: Fire and Ash te što ćemo sve vidjeti.

"Vidjet ćete puno više dijelova Pandore koje prije niste vidjeli", rekao je Cameron i dodao da cijela priča postaje još emocionalnija. "Ulazimo u zaista izazovno područje za sve likove koje poznajete i volite."

Nastavlja se priča iz prošlog filma

Cameron je istovremeno radio na filmovima Avatar: The Way of the Water iz 2022. godine i Avatar: Fire and Ash. Redatelj je otkrio da su dva nastavka prvotno trebala biti jedan film, ali tijekom pretprodukcije shvatili su da je previše materijala i odlučili su ga podijeliti na dva dijela.

Avatar: The Way of Water je nastavak Avatara iz 2009. godine, najuspješnijeg filma svih vremena. Oba filma bila su blockbusteri i zaradili su više od dvije milijarde dolara u kinima. Scenarij za filmove napisali su Cameron, Rick Jaffa i Amanda Silver.

The Way of Water pratio je Jakea Sullyja (Worthington) i Neytiri (Saldaña) te njihovu obitelj s kojom su odlučili napustiti svoj stari dom i preseliti se u klan Metkayina koji živi na jednom otočju planeta Pandore. Na ovaj potez su se odlučili nakon što im se u živote vratio stari neprijatelj koji predstavlja opasnost za cijeli planet.

 

Radnja filma Fire and Ash odvija se neposredno nakon završetka prošlog filma i prikazat će susret obitelji Sully i ratobornog klana poznatog kao Ash People, koji predvodi poglavica Varang. Ovaj narod živi na vulkanskom području Pandore i skloniji je nasilju i borbama za moć.

"Pojavljuju se novi likovi. Mislim da će vam se jedan od njih svidjeti ili da ćete ga voljeti mrziti", izjavio je Cameron.

U novom nastavku Avatara glumačkoj postavi pridružuju se Oona Chaplin, David Thewlis i Michelle Yeoh. Staru postavu, koja će ponoviti svoje uloge, čine Worthington, Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Kate Winslet, Cliff Curtis, Britain Dalton, Jack Champion, Trinity Jo-Li Bliss, Bailey Bass, Joel David Moore, Edie Falco i Dileep Rao.

Film Avatar: Fire and Ash imat će premijeru 19. prosinca 2025. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.