James Cameron želi snimiti novog Terminatora, ali postoji jedan problem koji ga muči

Foto: EPA

REDATELJ James Cameron razmišlja o snimanju nastavka znanstvenofantastičnog filma Terminator. Cameron je režirao prva dva filma u franšizi, Terminator iz 1984. godine i Terminator 2: Sudnji dan iz 1991. 

U nedavnom razgovoru za Guardian redatelj je izjavio da želi snimiti novog Terminatora, ali i da postoji problem.

"Trenutno smo u situaciji u kojoj je sve teže pisati znanstvenu fantastiku jer svakodnevno živimo u svijetu znanstvene fantastike. Radim na nekim temama koje želim unijeti u novi film Terminator, ili možda čak neku novu vrstu ponovnog pokretanja šireg narativnog okvira, no to je trenutno teško jer prvo želim vidjeti kako će se sve razviti", rekao je za Guardian, prenosi Far Out Magazine. 

Cameron također vjeruje da će ovo turbulentno razdoblje postati još strašnije, bez povratka u normalu na vidiku: "To će biti vožnja koju ćemo vjerojatno pratiti do kraja ljudske povijesti, ali zasigurno će iduće godine biti vrlo znakovite."

 

Iako sada razmišlja o snimanju novog filma, redatelj je jednom izjavio da nije siguran bi li prvi film snimao u današnje vrijeme. 

"Osvrćem se na neke filmove koje sam snimio, a nisam siguran da bih ih u današnje vrijeme htio režirati. Ne znam bih li htio fetišizirati pištolje i oružje, kao što sam učinio u nekoliko filmova o Terminatoru prije 30 i više godina, u našem sadašnjem svijetu. Od onoga što se s oružjem događa u našem društvu okreće mi se želudac", rekao je tada nagrađivani redatelj.

Ostaje za vidjeti hoće li se odvažiti snimiti novog Terminatora ili će projekt ostati samo ideja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.