James McAvoy skoro je glumio u Harryju Potteru, otkrio je zašto je odbio ulogu

Foto: EPA

JAMES McAvoy pojavio se u najnovijoj epizodi podcasta Happy Sad Confused, u kojoj je otkrio da mu je na početku karijere ponuđena uloga glavnog negativca filmskog serijala Harry Potter.

Kako navodi Independent, škotski glumac bio je na audiciji za ulogu Toma Riddlea, mlađe verzije zlog čarobnjaka Voldemorta, kojeg je utjelovio Ralph Fiennes.

"Sjećam se da je to bilo na samom početku moje karijere", prisjetio se McAvoy. "Bio sam na audiciji za tu ulogu i mislim da su me htjeli zadržati. Nisam imao gotovo nikakvog iskustva, ali stavili su me na listu čekanja uz još desetak glumaca. Kasnije su mislili odabrati jednog od nas."

"To je bilo stvarno čudno", rekao je McAvoy o tom procesu. "Ponudili su mi jako puno novca. U to vrijeme za mene je to bila ogromna svota. Oko 40 tisuća funti ili tako nešto. No, nisam imao gotovo nikakvog iskustva, a sedam mjeseci ne bih mogao raditi ništa drugo."

Christian Coulson u ulozi Toma Riddlea Screenshot: YouTube/Warner Bros

Glumac je odbio ponudu nakon razgovora sa svojim agentom, koji mu je rekao: "Apsolutno ne. Nemoj to prihvatiti. Radit ćemo nešto drugo."

Umjesto Harryja Pottera McAvoy se odlučio posvetiti kazališnim predstavama na kojima je zarađivao oko 275 funti dnevno, no ne žali zbog svoje odluke.

"Bio je to dio mog razvoja", objasnio je glumac. "Učio sam nove stvari i radio sve to."

Umjesto McAvoya Toma Riddlea utjelovili su Christian Coulson, koji se pojavio u filmu Harry Potter i odaja tajni (2002), i Hero Fiennes Tiffin, Fiennesov nećak, koji je glumio u filmu Harry Potter i Princ miješane krvi (2009).

McAvoy se nedavno pojavio u psihološkom hororu Speak No Evil koji se trenutno prikazuje u kinima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.