Jedan od najvećih glumaca današnjice vraća se iz mirovine, već radi na novom filmu

Foto: EPA

DANIEL Day-Lewis vraća se na velika platna. Paparazzi portala Daily Mail snimili su ga u utorak na filmskom setu u Manchesteru.

Fotografije prikazuju legendarnog glumca kako snima akcijsku scenu na motoru sa Seanom Beanom.

Portal Deadline kasnije je potvrdio da je riječ o filmu Anemone, redateljskom debiju Ronana Day-Lewisa, sina poznatog oskarovca. Film produciraju kompanije Focus Features i Plan B.

Anemone je drama koja istražuje obiteljske odnose između očeva, sinova i braće te spone koje ih vežu. Na scenariju su radili Daniel Day-Lewis i njegov 26-godišnji sin, koji se inače bavi i slikarstvom.

Osim Day-Lewisa i Beana, glumačku postavu čine Samantha Morton, Samuel Bottomley i Safia Oakley-Green.

Snimatelj je Ben Fordesman, koji je radio na filmu Love Lies Bleeding, kostimografkinja je Jane Petrie, koja je radila na seriji Kruna (The Crown), a scenograf je Chris Oddy, poznat po svom radu na Zoni interesa (Zone of Interest). 

"Uzbuđeni smo zbog suradnje s izvanrednim vizualnim umjetnikom Ronanom Day-Lewisom na njegovom prvom igranom filmu, uz njegovog kreativnog suradnika Daniela Day-Lewisa. Zajedno su napisali izniman scenarij i radujemo se što ćemo njihovu zajedničku viziju približiti publici, u suradnji s timom iz kompanije Plan B", izjavio je Peter Kujawski, predsjednik Focus Featuresa.

Daniel Day-Lewis otišao je u mirovinu 2017. godine, nakon što se pojavio u drami Fantomska nit (Phantom Thread), na kojoj je također radio Focus Features.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.