Jedan poznati glumac nikad nije htio surađivati s Quentinom Tarantinom

Foto: EPA

Quentin Tarantino surađivao je s mnogim talentiranim glumcima, od Roberta De Nira do Leonarda DiCaprija. Budući da je najavio snimanje svog posljednjeg filma, mnogi glumci izrazili su želju da surađuju s ovim priznatim redateljem prije nego što se povuče. Iako bi većina glumaca iskoristila priliku za rad s Tarantinom, neki su ga odbili tijekom godina. Glumci poput Adama Sandlera, koji je odbio ulogu u Nemilosrdnim gadovima, i Willa Smitha, koji nije prihvatio ulogu u Odbjeglom Djangu, nisu željeli ove uloge, iako nisu odbacili Tarantinov stil.

Sylvester Stallone je jedan od rijetkih koji su Tarantina odbili više puta. Stallone je odbio ponude za uloge u filmovima Jackie Brown iz 1997. i Otporan na smrt iz 2007. godine. Iako se ne smatraju najvažnijim Tarantinovim djelima, oba filma imaju značajnu kulturnu vrijednost, što je moglo biti primamljivo za Stallonea. Redatelj je odavno želio surađivati sa Stalloneom, ali glumac nije smatrao da bi se nasilje koje Tarantino prikazuje uklopilo u njegov rad.

Tarantino i Stallone imali su nesuglasice o sudbini Ramba. Prema Stalloneu, Tarantino ga je poticao da slijedi završetak iz knjige Prva krv, u kojoj Rambo umire.

"U knjizi Rambo umire. Mislio sam da to nije prava poruka jer je bilo gotovo 200.000 samoubojstava među povratnicima iz Vijetnama. Rekao sam: 'Zašto ga ne dovedemo do ruba a da ga ne uništimo?' Quentin Tarantino mi je rekao: 'Ti si kukavica, trebao si ga ubiti!' Ja sam odgovorio: 'Quentine, ti si lud. Želim raditi nastavke, brate'", otkrio je glumac, prenosi Far Out Magazine.

Kad su ga pitali o Tarantinovim ponudama, Stallone je odgovorio: "Da, bile su dvije. De Nirova uloga u Jackie Brown - to je jedna od značajnijih Tarantinovih kreacija. Druga je bila u filmu Grindhouse - uloga koju je glumio Kurt Russell. Rekao sam: 'Nema šanse. Imam dvije kćeri, hobi ovog lika je stavljati tinejdžere u auto i zabijati ih u zid. To neće ići.'"

Unatoč neslaganju oko Rambove sudbine Tarantino je prošle godine najavio da bi volio snimiti adaptaciju Morrellove knjige Prva krv, s Adamom Driverom u ulozi Ramba i Kurtom Russellom kao šerifom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.