Jeremy Irons će glumiti u televizijskoj adaptaciji romana Grof Monte Cristo

Foto: EPA

OSKAROVAC Jeremy Irons pridružio se glumačkoj postavi nadolazeće televizijske miniserije Grof Monte Cristo, koju režira Bille August. Glavnu ulogu u seriji igrat će Sam Claflin, zvijezda filmskog serijala Igre gladi i Amazonove serije Daisy Jones & the Six, donosi Variety. 

Augustova miniserija je adaptacija istoimenog klasičnog romana francuskog pisca Alexandrea Dumasa, koji prati Edmonda Dantèsa, 19-godišnjeg mornara optuženog za veleizdaju i poslanog u zatvor bez ikakvog suđenja. Četrnaest godina kasnije Dantès uspijeva pobjeći iz zatvora i zaklinje se da će se osvetiti onima koji su ga nedužno okrivili. 

Snimanje serije započelo je u srpnju ove godine u Francuskoj i Italiji, a trebalo bi završiti idućeg mjeseca na Malti. Na seriji rade produkcijske kuće Mediawan, Palomar i DEMD Productions. 

Treća suradnja Ironsa i Augusta 

Ironsu je ovo treći put da surađuje s Augustom, s kojim je radio na filmovima Night Train to Lisbon i The House of Spirits. 

Filmovi renomiranog danskog redatelja osvajali su prestižne nagrade na brojnim festivalima, među kojima se našao jedan Oscar i jedan Zlatni globus. Isto tako, August je jedan od rijetkih redatelja koji su dvaput osvojili Zlatnu palmu na Filmskom festivalu u Cannesu. 

August je ranije ove godine izjavio da ga je ovaj projekt privukao jer prikazuje "međuljudske odnose i kompleksnost ljudskih bića, zbog čega je moderan i bezvremenski". 

Uz Ironsa i Claflina, u seriji ćemo gledati Anu Girardot, Mikkela Boea Følsgaarda, Blakea Ritsona, Karlu-Simone Spence, Michela Riondina, Lina Guancialea, Gabriellu Pession i Nicolasa Maupasa.

Miniserija Grof Monte Cristo sastojat će se od osam epizoda, a premijeru bi trebala imati u 2024. godini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.