Jim Carrey otkrio s kojim je redateljem oduvijek želio raditi

Foto: EPA

Jim Carrey poznat je po svojim neobičnim i duhovitim ulogama, a njegova karijera koja traje više od 30 godina obilježena je raznim nezaboravnim likovima. Njegova sposobnost da svojim gotovo "elastičnim" licem oživi najčudnije likove učinila ga je omiljenim među publikom. U filmu Kako je Grinch ukrao Božić, Carrey je stvorio vlastitu verziju lika Grincha, dok je njegov najemotivniji nastup bio u filmu Vječni sjaj nepobjedivog uma, gdje je pokazao svoje dramske sposobnosti.

Jednako kao i Carrey, redatelj Tim Burton poznat je po svojoj ljubavi prema bizarnim i neobičnim stvarima. Njegov gotički stil, koji kombinira elemente horora s humorom, prepoznatljiv je u filmovima poput Bubimir i Edward Škaroruki. Burton često surađuje s glumcima poput Johnnyja Deppa i Helene Bonham Carter, a čini se da je nedostatak Carreyja u njegovim filmovima prava šteta. Carrey je izrazio divljenje prema Burtonu, rekavši za Chud: "Oduvijek sam želio raditi s Timom Burtonom. Genijalan je."

Carrey i Burton gotovo su se udružili za projekt Ripley's - vjerovali ili ne!, koji bi ispričao priču o osnivaču serije Robertu Ripleyju i njegovim pustolovinama u potrazi za neobičnostima. No nezadovoljstvo scenarijem zaustavilo je projekt, a Burton se povukao s mjesta redatelja 2008. godine.

Unatoč tome što nisu surađivali, obojica su i dalje aktivni u industriji. Burtonov nastavak Bubimira stiže ovog rujna, dok se Carrey očekuje u Sonicu Super ježu 3.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.