John Carpenter jednog redatelja smatra najboljim

Screenshot: YouTube

John Carpenter jedan je od najpodcjenjenijih umjetnika svoje generacije, unatoč tome što su njegovi horor filmovi, poput Noći vještica iz 1978., među najutjecajnijima u povijesti filma. Iako je u određenim krugovima prepoznat kao majstor horora, njegova djela često ne dobivaju zasluženo priznanje među širom publikom.

No, osim u hororu, Carpenter se ističe i u akcijskom žanru s filmovima poput Velika gužva u Kineskoj četvrti. Njegov jedinstveni vizualni stil i prepoznatljive glazbene podloge ostavile su trajni utjecaj na filmsku industriju. Osim toga, Carpenter je i vrsni filmski kritičar, koji često hvali rad drugih redatelja.

Ipak, jednog je redatelja posebno istaknuo.

"Mislim da je David Fincher stvarno talentiran. Stvarno mi se sviđa njegov rad i mislim da je on jedan od najboljih filmaša danas", rekao je u razgovoru s Rogerom Ebertom.

Carpenter je istaknuo Finchera kao jednog od najboljih suvremenih redatelja, hvaleći njegov rad na filmovima poput Sedam i Klub boraca. Poput Carpentera, Fincher se pronašao u psihološkim trilerima, što ga čini jednim od najcjenjenijih redatelja današnjice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.