Još jedna poznata videoigra dobiva filmsku adaptaciju

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Sega

NAKON uspjeha prošlogodišnjeg blockbustera The Super Mario Bros. Movie, studio Universal Pictures spreman je za još jednu adaptaciju popularne videoigre. Kako piše The Hollywood Reporter, Universal radi na filmu Shinobi, koji je inspiriran istoimenim serijalom videoigara iza kojeg stoji japanska kompanija Sega.

Shinobi je započeo kao arkadna igra 1987. godine, prije nego što je u kasnijim desetljećima prešao na druge platforme, poput PlayStationa i Nintendo 3DS-a. Serijal videoigara prati modernog ninju Joea Musashija koji se bori protiv sila zla.

Uz Sonica the Hedgehoga, Joe Musashi je jedan od najprepoznatljivijih Seginih likova. Serijal Shinobi ima sveukupno 14 videoigara koje su prodane u pet milijuna primjeraka, a trenutno je u razvoju i nova igra.

Na filmu radi redatelj popularnog akcijskog serijala

Nadolazeći film režirat će Sam Hargrave, koji se proslavio kao redatelj Netflixovog akcijskog serijala Extraction, u kojem glavnu ulogu igra Chris Hemsworth. Akcijski serijal zasad ima dva nastavka koji su pokupili pohvale zbog odlične filmske fotografije i uzbudljivih akcijskih sekvenci.

Scenarij za Shinobi piše Ken Kobayashi, a film produciraju Marc Platt i Adam Siegel iz kuće Marc Platt Productions, Dmitri M. Johnson iz Story Kitchena te Toru Nakahara iz Sege. Izvršni producenti su Mike Goldberg i Timothy I. Stevenson, a cijeli projekt nadgledat će Ryan Jones i Christine Sun iz Universala.

Studiju Universal Pictures ovo je treća adaptacija neke videoigre. Prošle godine studio je doživio veliki uspjeh zahvaljujući igranim filmovima The Super Mario Bros. Movie, koji je zaradio više od 1.4 milijarde dolara, i Five Nights at Freddy’s, koji je zaradio više od 290 milijuna dolara. 

Shinobi je drugi naslov kompanije Sega koji dobiva igranu adaptaciju. Japanska kompanija već surađuje sa studijem Paramount Pictures, koji je adaptirao dva filma o Sonicu the Hedgehogu. Treći film o Sonicu u kina dolazi u prosincu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.