Kad vidite naslov ove knjige o bivšima, bit će vam potpuno jasno zašto je postala hit

Foto: Press

To je to. Stigla nam je ljetna sparina, zajedno s visokim temperaturama. Sretnici među nama sve to promatraju iz mora, s la šarenim koktelom u ruci i smiješkom na usnama. Oni manje sretni skidaju prašinu s klima-uređaja s kojima će se družiti iduća dva mjeseca. Naš lijek za vrućine odavno je poznat – dobro štivo i ledeni napitak sve je što nam treba. Evo nekih preporuka ljetnog, zabavnog štiva.

Kako ne ubiti bivšeg – Kate Marshall

Urnebesni krimić koji prati avanture junakinje Clio koja na proslavi svog 45. rođendana na kućnom pragu pronalazi leš svojeg bivšeg. Problem je što je previše popila sa svoje dvije najbolje prijateljice i što se ničega ne sjeća.

Je li ga mogla ona ubiti? Je li doista toliko luda?  Pomišljala je o brojnim načinima na koje bi mu se osvetila, čak se s veseljem bavila raznim smrtima koje bi ga mogle snaći. No, to je sve bilo u mašti, a sada ima veliki problem. Kako dokazati da nije ubojica kada svi tragovi vode do nje?

A onda more – Laura Spence-Ash

Hvaljena, divno napisana obiteljska saga američke spisateljice Laure Spence-Ash hit je roman o gubitku, razumijevanju, oprostu i kompleksnosti ljubavi. Dok njemačke bombe padaju po Londonu 1940., Millie i Reginald Thompson odluče poslati svoju jedanaestogodišnju kćer Beatrix u Ameriku u nadi da će ondje biti sigurna.

Prestrašena i ljutita Bea stiže u Boston i ondje upoznaje obitelj Gregory: majku Nancy, oca Ethana te sinove Williama i Geralda. Djevojčica iz radničke obitelji brzo se uklopi u živote živahne, dobrostojeće obitelji. No kad rat završi, Beatrix se mora vratiti kući.

Francuski dvorac iz snova – Julie Caplin

Ne provode svi ljeta na moru. Nama Hrvatima to je neobična činjenica, ali doista je tako. U novom romanu Julie Caplin, junakinja odlazi iz kišovite Engleske u sunčanu Francusku kako bi u jednom dvorcu organizirala vjenčanje svoje rođakinje.

Stvari se kompliciraju kada upozna sina vlasnika dvorca koji je momentalno razoruža svojim pogledom te obaspe ubojitim dozama šarma. Osim što prolazimo romantične i vruće trenutke, upoznajemo se s tajnama šampanjca, francuske kuhinje, ali i spletkama koje bi vjenčanje mogle pretvoriti u pravu katastrofu.

Knjiga neispunjenih želja – Mikki Brammer

Clover Brooks cijeli je svoj život posvetila proučavanju različitih tradicija i obreda vezanih uz umiranje i smrt. Kad njezin voljeni djed, s kojim je odrasla, umre sam dok ona putuje svijetom, Clover postaje doula, odnosno "pratiteljica umirućih", i tome se potpuno posvećuje, toliko da zanemaruje vlastiti život.

No sve će se promijeniti kad posljednja želja jedne živahne starice odvede Clover na putovanje na drugi kraj zemlje, gdje će tragati za davno zaboravljenom i neostvarenom ljubavnom pričom. Koračajući neistraženim stazama ljubavi i prijateljstva, Clover će se zapitati kakav je njezin život i što stvarno želi - a možda putem pronaći i ljubav.

Stol za dvoje – Amon Towles

Dvoje ljudi sjedi za stolom i razgovara. Prizor je toliko svakodnevan da je sasvim neupečatljiv. Međutim, svaki od tih razgovora krije potencijal za istinsku dramu, a neki od njih su i sudbinski – oni nakon kojih život kreće u drugom smjeru. U svakoj od ovdje okupljenih priča Amor Towles je za stol posjeo dvoje ljudi, a nakon njihovog razgovora nešto će se dubinski promijeniti.

Od slučajnih susreta do uobičajenih bračnih razgovora, junaci ovih priča smiju se i strahuju, rade kompromise i ustraju u svojim stavovima, a svaku njihovu emociju i promjenu raspoloženja itekako osjeća i čitatelj!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.