Keanu Reeves je zaslužan za naziv franšize John Wick. Izvorno se zvala drugačije

Foto: EPA/Screenshot: Youtube

AKCIJSKA filmska franšiza John Wick zapravo je trebala imati potpuno drugačiji naziv, ali postala je John Wick samo zahvaljujući Keanuu Reevesu, koji u filmovima glumi glavnog lika.

Kako izvještava Screen Rant, originalni scenarij Dereka Kolstada za Johna Wicka zvao se Scorn. Glavni lik se i dalje zvao Wick, nazvan u čast Kolstadova djeda, no film nije nosio njegovo ime. Scenarist je u jednom intervjuu za Pasadena Magazine objasnio da postoji samo jedan razlog zašto se franšiza zove John Wick, a ne Scorn, kako je planirao.

"Jedini razlog zbog kojeg se zove John Wick jest što ga je Keanu stalno nazivao John Wick. Sada ne mogu zamisliti da se bilo kako drugačije zove", rekao je tada scenarist. 

Studio je odlučio da je bolje promijeniti naziv filma

Tada je otkrio da je Keanu Reeves pristao glumiti u filmu pod nazivom Scorn, ali svaki put kad bi ga spomenuo u intervjuu ili produkcijskim sastancima, lika bi nazvao John Wick umjesto njegovog izvornog imena. Tada je glumac i tražio da se ime glavnog lika i filma promijene u John Wick.

Marketinški tim studija procijenio je da je Reeves već osigurao milijune dolara besplatne reklame za film pod nazivom John Wick. Stoga su odlučili promijeniti ime filma, kao i lika u njemu, prenosi Screen Rant.

Nakon prvog filma iz 2014. godine, uslijedila su tri nastavka, svaki odvažniji i financijski uspješniji od prethodnog. Snimaju se i televizijska serija te spin-off film iz svijeta Johna Wicka. 

Podsjetimo, radnja prvog filma prati Johna Wicka, bivšeg ubojicu koji tuguje zbog gubitka svoje prave ljubavi. Nakon što mu provale u dom, opljačkaju ga i ubiju psa, prisiljen je vratiti se u akciju kako bi se osvetio. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.