Korisnici Netflixa tvrde da je ovo jedna od najboljih korejskih serija ikada

Screenshot: YouTube/Netflix

KORISNICI Netflixa koji posjećuju Facebook grupu Netflix Bangers pohvalili su korejsku seriju The Glory koja se prikazivala od 2022. do 2023. godine.

The Glory je psihološka triler serija redatelja Ahna Gil-hoa i scenaristice Kim Eun-sook. Glavnu ulogu u seriji igra popularna korejska glumica Song Hye-kyo, koja je glumila u hit-serijama Autumn in My Heart i Descendants of the Sun. 

Serija ima samo jednu sezonu, no za razliku od većine Netflixovih serija koje imaju deset ili manje epizoda po sezoni, The Glory ih ima čak 16.

 

O čemu se radi u seriji?

Serija je inspirirana istinitim događajem iz 2006. godine kada su učenice osnovne škole u gradu Cheongjuu brutalno zlostavljale svoju vršnjakinju. Jednom prilikom su je čak napale uvijačem za kosu, zbog čega i danas ima opekline.

The Glory prati Moon Dong-eun, ženu koja je kao dijete bila žrtva zlostavljanja u školi. Dong-eun dolazi iz siromašne obitelji, a njezina glavna zlostavljačica je dijete iz imućne i ugledne obitelji, zbog čega joj nitko ne želi stati na kraj. Dong-eun odluči se osvetiti 20 godina kasnije, nakon što dobije posao u školi koju pohađa dijete njezine zlostavljačice.

Odlične ocjene kritičara

Serija The Glory oduševila je i kritičare i prosječne gledatelje. Kritičari su je ocijenili s 80 posto na Rotten Tomatoesu, a gledatelji s 93 posto. Isto tako, serija na IMDb-ju ima ocjenu 8.1.

"Htio bih da snime još jednu sezonu ove serije, ali sumnjam da će se to dogoditi. Pogledao sam je dvaput i vjerojatno ću je ponovo pogledati", napisao je jedan obožavatelj na Facebooku, prenosi Unilad.

"Jedna od najboljih korejskih serija na Netflixu", dodao je drugi.

"Ovo je jedna od najboljih serija ikada. Uložite vrijeme u ovu seriju i isplatit će vam se. Jako dugo ćete pamtiti to što ste pogledali", napisao je treći.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.