Kritičari o četvrtom Policajcu s Beverly Hillsa: "Kao da mu je istekao rok trajanja"

Screenshot: Youtube

AKCIJSKA komedija Policajac s Beverly Hillsa: Axel F (Beverly Hills Cop: Axel F) jučer je stigla na Netflix, a Eddie Murphy se nakon trideset godina vratio jednoj od svojih najpoznatijih uloga. Otkad je film stigao na streaming, kritičari su počeli pisati recenzije za film, koji trenutno ostvaruje dobre rezultate na Rotten Tomatoesu.

U četvrtom filmu legendarnog serijala policajac Axel Foley udružuje snage s detektivom Bobbyjem Abbottomom (Joseph Gordon-Levitt) kako bi spasio svoju kćer Jane (Taylour), čiji je život u opasnosti.

 

Iako je prošao tek jedan dan otkako se film prikazuje na Netflixu, kritičari i publika već su počeli pisati recenzije. Nastavak akcijske komedije trenutno ima nešto bolje ocjene od publike. Prema trenutnim recenzijama na Rotten Tomatoesu, Policajac s Beverly Hillsa: Axel F na temelju recenzija kritičara ocijenjen je sa 65 posto, dok od publike ima 76 posto.

Međutim, ovi se rezultati mogu promijeniti objavom novih recenzija, a komentari kritičara su podijeljeni. Za neke je film nastavak odlične akcijske komedije, dok drugi misle da nastavak nije dobar kao prethodni filmovi. 

Mick LaSalle iz San Francisco Chroniclea napisao je: "Murphyjev komični tajming ostaje besprijekoran, a smijati se s njim u ovom filmu svježe je i poznato, idealna kombinacija."

Pozitivan osvrt napisao je i John Anderson iz Wall Street Journala. "Prošlo je 40 godina od prvog policajca s Beverly Hillsa, 30 godina od posljednjeg, a ovo četvrto ponavljanje je recikliranje u najboljem izdanju", napisao je Anderson.

Ipak, film nije na sve ostavio dobar dojam. Jedan od takvih primjera je recenzija Davida Rooneyja iz Hollywood Reportera: "Nedostatak svježe perspektive, odsutnost uzbuđenja i 'ropstvo' s kojim se filmaši drže izvorne formule u jednoj nemaštovitoj akcijskoj sekvenci za drugom dovode do toga da izgleda kao da je filmu istekao rok trajanja."

Ni Clarisse Loughrey iz britanskog Independenta nije imala pozitivan komentar. "Film ima dovoljno samopouzdanja da se ismijava neslavnom trećem filmu franšize, ali ovaj nastavak ne donosi ništa s čim bi Murphy mogao raditi", napisala je kritičarka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.