Kritičari pišu da je Netflixova nova serija remek-djelo, evo o čemu je riječ

Screenshot: YouTube/Netflix

NA NETFLIX je jučer stigla nova serija nazvana Kaos, a kritičari ju ne prestaju hvaliti. Kaos je crna komedija inspirirana grčkom mitologijom, na kojoj je radila Charlie Covell, kreatorica popularne britanske serije The End of the F***ing World koja je osvojila dvije nagrade BAFTA.

Glavnu ulogu u seriji igra Jeff Goldblum, a uz njega glume Janet McTeer, Cliff Curtis, David Thewlis, Killian Scott, Stephen Dillane, Aurora Perrineau, Misia Butler, Leila Farzad, Nabhaan Rizwan, Rakie Ayola, Stanley Townsend i Billie Piper.

O čemu se radi u seriji Kaos?

Radnja je smještena u suvremeno doba, ali u alternativnu verziju svijeta kojim još uvijek vladaju grčka božanstva.

U središtu priče je vrhovni bog Zeus, koji u prvoj epizodi na svom televizoru prati slavlje koje građani Krete pripremaju u čast bogovima. Iako je u početku zadovoljan slavljem, šokira se kada građani otkriju da je netko oskvrnuo kip posvećen božanstvima. Na Zeusovom čelu pojavi se bora te on postaje uvjeren da je to znak nadolazeće apokalipse.

Narator serije je Zeusov neprijatelj Prometej, osuđen na vječnu patnju jer se usudio suprotstaviti vrhovnom bogu. Dok mu orao kljuca jetru, Prometej otkriva da će za Zeusov pad biti zaslužna tri smrtnika.

 

Kritike su većinom pozitivne

Iako je serija izašla tek jučer, već je uspjela skupiti pozitivne kritike. Na Rotten Tomatoesu u trenutku pisanja članka ima ocjenu 78 posto od kritičara i 74 posto od prosječnih gledatelja.

"Urnebesna, duboka i dirljiva: ova fantastična serija je potpuni trijumf. Njezina priča o Zeusu i ostalima koji žive u suvremenom svijetu je inteligentna, puna preokreta i prepuna akcije", napisala je za Guardian kritičarka Lucy Mangan, koja je seriju nazvala remek-djelom.

Kritičar Robert Lloyd, koji piše za Los Angeles Times, pohvalio je seriju i napisao da funkcionira zahvaljujući Jeffu Goldblumu, čija ga je izvedba oduševila. 

"Utemeljena na suvremenim zapažanjima o korupciji, hirovitosti i privilegiranosti najmoćnijih obitelji u društvu, serija Kaos ima temelje političkog trilera, ali srce komične drame koja se fokusira na likove", napisala je za Time Judy Berman, koja je rekla da serija nije najbolja satira, ali zato je zabavna.

Svih osam epizoda serije dostupno je na Netflixu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.