Ljubitelji filma složili su se da je ovo jedna od najboljih adaptacija videoigara

Screenshot: YouTube/Metropolitan Filmexport

JEDAN korisnik Reddita u nedavnoj je objavi započeo raspravu o horor filmu Silent Hill iz 2006. godine. Silent Hill je igrana adaptacija istoimenog serijala videoigara, u režiji Christopha Gansa. Scenarij za film napisao je Roger Avary, koji je radio na filmovima Pulp Fiction i Beowulf.

Korisnik Reddita u/KneeHighMischief napisao je da mu se Silent Hill u početku nije svidio jer nije bio ljubitelj filmova u kojima su protagonisti osuđeni na propast. No, s godinama je promijenio mišljenje.

Silent Hill prati protagonisticu Rose Da Silvu i njezinog muža Christophera, koji su posvojili djevojčicu Sharon. Sharon ima konstantne noćne more i hoda u snu te često spominje gradić Silent Hill, koji je napušten u 70-ima nakon požara u rudniku. Iako se Christopher protivi njezinoj odluci, Rose odluči odvesti Sharon u Silent Hill kako bi stala na kraj njezinim noćnim morama.

No, nakon što doživi automobilsku nesreću tijekom koje nestane njezina kći, Rose otkrije da Silent Hill ima mračnu povijest u koju je uključen lokalni kult.

 

Korisnik Reddita pohvalio je priču i protagonisticu filma, a svidjele su mu se i scenografija i filmska fotografija.

"Zaboravio sam kako sjajno izgleda ovaj film. Imao je proračun od 50 milijuna dolara i to se vidi. Digitalni i praktični specijalni efekti su fantastični. Produkcijski dizajn je besprijekoran i stvarno ističe propadanje svega, što doprinosi atmosferi", napisao je korisnik.

Jedna od najboljih filmskih adaptacija

Ostali gledatelji složili su se da je film fantastičan, a mnogi od njih napisali su da je Silent Hill jedna od najboljih filmskih adaptacija neke videoigre.

"Slažem se s tobom. Film je odličan, a uz to je jedna od rijetkih kvalitetno odrađenih adaptacija videoigre", napisao je jedan korisnik u komentarima.

"Nedavno sam pogledao Silent Hill prvi put i svidio mi se, obožavam tu estetiku. Jako mi se svidjelo kako sve izgleda kao da propada i svaki dio tog svijeta djeluje tako zabavno i kreativno", dodao je drugi.

"Da, ovaj film je strašno podcijenjen, to je jedan od najboljih horora ranih 2000-ih", dodao je treći.

"Film ima odličnu atmosferu. Jako je jezivo kada se sirena oglasi prvi put", napisao je četvrti.

Silent Hill može se unajmiti ili kupiti putem Amazonovog streaming servisa Prime Video. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.