Ljubitelji horora kažu da je ovo najgori reboot ikad: "Htio sam izaći iz kina"

Screenshot: Youtube

LJUBITELJI horor filmova razočarani su filmom Stranci: Prvo poglavlje (eng. The Strangers: Chapter 1), koji se od prošlog mjeseca prikazuje u kinima. Ovaj horor je reboot poznatog horor filma Stranci (eng. The Strangers) iz 2008. godine, u kojem su glavne uloge imali Liv Tyler i Scott Speedman, a režirao ga je Bryan Bertin. Ova verzija filma nastala je u režiji Rennyja Harlina, a nije nimalo oduševila publiku ni kritičare.

O filmu se raspravljalo na mnogim društvenim mrežama, a korisnici Reddita bili su posebno oštri u kritikama. Jedan je čak napisao da je ovo najgori reboot svih vremena. 

"Ovo je prvi film zbog kojeg sam htio izaći iz kina. Protagonisti su najgluplji, najiritantniji likovi koje sam ikada vidio u filmu", napisao je jedan korisnik, a drugi se složio s njim.

"Stvarno mi se svidio prvi film, nisam pogledao drugi i nekako sam uspio propustiti trailer za ovaj film. Očekivao sam da će biti loš, ali ovo je bilo gore nego što sam mogao zamisliti", komentirao je korisnik na Redditu.

Podsjetimo, radnja filma Stranci: Prvo poglavlje prati Mayu (Madelaine Petsch) i Ryana (Froy Gutierrez) koji putuju kako bi započeli novi život, ali im se na putu pokvari automobil i prisiljeni su provesti noć u osamljenom Airbnbju u Oregonu. Nedugo nakon što su se opustili u svom smještaju, počinje ih maltretirati troje nepoznatih maskiranih ljudi, a njihova borba za preživljavanje tek počinje.

U filmu glume Madelaine Petsch, Froy Gutierrez, Gabriel Basso, Rachel Shenton, Ella Bruccoleri, Richard Brake, George Young, Ema Horvath, Janis Ahern i Rebecka Johnston. Scenarij su napisali Alan R. Cohen i Alan Freedland.

Film ima i loše ocjene kritičara

Osim što je razočarao korisnike Reddita, film je ostvario i loše rezultate na Rotten Tomatoesu. Na temelju 87 recenzija kritičara ocijenjen je sa samo 22 posto, dok je na temelju više od 500 recenzija publike dobio 45 posto. 

"Najgori film koji sam ikad pogledao", "Najgluplji glavni likovi koje sam ikad vidio u horor filmovima", "Dugo nisam gledao ovako glup i predvidljiv film", "Žao mi je što sam potrošio vrijeme i novac na ovaj film", "Ovaj film nije nimalo strašan, ali je zato jako glup", "Ovo sve smo već vidjeli u tisuću drugih filmova i nekako izgleda puno lošije od svih tih filmova", neki su od komentara publike na Rotten Tomatoesu. 

Kritičari, koji su većinom napisali negativne osvrte, nisu napisali ništa bolje recenzije.

Valerie Complex iz Deadline Hollywood Dailyja napisala je: "Stranci: Prvo poglavlje pravi je primjer svega pogrešnog u horor žanru."

 Mark Olsen iz Los Angeles Timesa osvrnuo se i na film iz 2008. godine. "Nakon što sam pogledao originalne Strance, kod kuće sam dodatno provjerio jesam li zatvorio i zaključao sva vrata i prozore. Ovaj novi film mi nije ni blizu izazvao takvu jezu", napisao je Olsen. 

Erik Piepenburg iz New York Timesa za film je napisao: "Nesretni scenarij, koji su napisali Alan R. Cohen i Alan Freedland, a temelji se na originalu, ne nudi ništa svježe u napornoj 91 minuti ni ništa što bi opravdalo novi film, a kamoli cijeli novi serijal."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.