Ljudi su oduševljeni Netflixovom distopijskom serijom: “Najbolja je"

Screenshot: Youtube

U Facebook grupi Netflix Bangers, koja ima više od tri milijuna članova, jedan je korisnik pitao na koju se seriju isplati utrošiti vrijeme. Većina se složila da je to distopijska serija Snowpiercer, koja je izašla još 2020. i do danas su emitirane tri sezone.

"Morate je pogledati, nevjerojatna je serija", "Obožavam je", "Jedna od najboljih serija na Netflixu ikad", neki su od komentara.

Snowpiercer se temelji na grafičkim romanima koje su stvorili Jacques Lob i Jean-Marc Rochette. No serija nije remake istoimenog filma Bong Joon Hoa iz 2013., već predstavlja novog protagonista, Andrea Laytona (Daveed Diggs), s misijom da uništi destruktivni klasni sustav vlaka.

O čemu se radi u seriji?

2026. je godina, svijet je postao ogromna ledena pustinja nakon neuspjelog pokušaja ispravljanja globalnog zatopljenja. Jedini preživjeli su na Snowpierceru, revolucionarnom vlaku koji je neprestano u pokretu i koji sustavno putuje kompletnom rutom oko svijeta. Vlak je dizajnirao i izgradio ekscentrični milijarder, a sastoji se od 1001 vagona koji kruži oko svijeta 2.7 puta godišnje. Stalno kretanje vlaka osigurava energiju i sprječava smrzavanje putnika.

Nakon katastrofe, populacija vlaka postala je kruto klasno odvojena, uhvaćena u revolucionarnu borbu protiv strogo nametnute društvene hijerarhije i neuravnotežene raspodjele ograničenih resursa. Dok je onima u luksuznim vagonima život ugodan, u onima na kraju vlada pothranjenost i siromaštvo, ali pobuna je iza ugla.

U seriji glume Jennifer Connelly, Alison Wright, Mickey Sumner, Lena Hall, Sheila Vand i Steven Ogg. Serija se izvorno emitirala na kanalu TNT, a ranije ove godine, četvrtu sezonu naručio je AMC.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.