Metafora za besmrtnost: Ova scena iz Gladijatora je omiljena Ridleyju Scottu

Screenshot/Foto: Youtube/EPA

NAGRAĐIVANI redatelj Ridley Scott u karijeri je snimio brojne filmove, ali među najpoznatijima je epski povijesni film Gladijator iz 2000. godine. Scott je za Gladijatora dobio i nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg redatelja, ali ga nije osvojio. Međutim, te 2001. godine Gladijator je bio proglašen najboljim filmom na dodjeli Oscara. 

Kako prenosi Far Out Magazine, Scott je jednom prilikom u intervjuu otkrio koja mu je najbolja i omiljena scena iz nagrađivanog filma. Film prati bivšeg generala Maximusa (Russell Crowe) koji se želi osvetiti korumpiranom caru Commodusu (Joaquin Phoenix), koji je ubio njegovu obitelj i poslao ga u ropstvo.

Kao najbolju scenu u filmu Scott je izdvojio scenu snimljenu u polju pšenice u Toskani. "Ruka na pšenici", kratko je komentirao Ridley svoju omiljenu scenu i objasnio kako su je snimili.

"To smo snimili zadnji dan u Toskani. Pronašli smo polje pšenice i ja sam ostao zapanjen. Nije vinograd, već pšenica. U polju je bio muškarac koji je išao prema svojoj ženi i djetetu. Mi smo ga odlučili slijediti. Kad smo došli do njega, vidjeli smo da puši cigaretu.

Rekao sam mu da prestane jer je vani 40 stupnjeva. Kad je odlazio, rukama je prešao po vrhu pšenice i tada sam mu rekao da stane. Uvijek morate imati otvorene oči da uvidite priliku. Na smiješan način, ta gesta je postala simbol i metafora za besmrtnost i odlazak u raj", objasnio je redatelj, prenosi Far Out Magazine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.