Michael Caine imao je tri uvjeta koja su morala biti ispunjena da bi prihvatio ulogu

Foto: Profimedia

Britanska zvijezda Michael Caine, koji više ne glumi, utjelovio je različite likove u brojnim filmovima. Kao i svaki drugi glumac, Caine je neke uloge prihvatio, a druge odbio. Jednom prilikom je u intervjuu naveo da je nakon prihvaćanja niza loših uloga osmislio tri uvjeta koja moraju biti ispunjena kako bi prihvatio ulogu.

Kako prenosi Far Out Magazine, Caine je rekao: "Prihvatio sam puno loših scenarija i radio s mnogo lijenih redatelja." Smislio je pravila kako se takve situacije ne bi ponavljale, već bi radio na filmovima koji ga stvarno zanimaju i s redateljima s kojima želi raditi. 

"Prvo pravilo? Dobar redatelj, čak i ako je nepoznat. Drugo pravilo? Dobar scenarij", naveo je te istaknuo treće, vrlo specifično pravilo: "Dobra lokacija i mogućnost da povedem svoju obitelj. Ako otvorim scenarij i vidim da junak luta najmračnijim dijelovima Afrike, odmah ga zatvaram."

Podsjetimo, Caine je u listopadu prošle godine objavio da odlazi u mirovinu. Nagrađen je Oscarom, Zlatnim globusom i Baftom te se pojavio u više od 160 filmova tijekom karijere koja je trajala sedam desetljeća. Njegov posljednji film je The Great Escaper, u kojem je glumio starog veterana Drugog svjetskog rata Bernieja Jordana koji je pobjegao iz staračkog doma kako bi prisustvovao proslavi Dana D u Francuskoj.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.