Michelle Pfeiffer o snimanju trilera Scarface: Svake bih večeri zaspala u suzama

Screenshot: YouTube/Universal Pictures

MICHELLE Pfeiffer prisjetila se kako joj je bilo raditi na poznatom kriminalističkom trileru Lice s ožiljkom (Scarface) kada je imala samo 25 godina.

Slavna glumica proslavila se glavnom ulogom u filmu Briljantin 2 (Grease 2) iz 1982. godine, a godinu dana kasnije, nakon mukotrpne audicije, uspjela je dobiti ulogu u filmu Lice s ožiljkom u kojem je glumila uz Ala Pacina, Marka Margolisa i Mary Elizabeth Mastrantonio. U kultnom filmu utjelovila je Elviru Hancock, ženu mafijaša koja se zaljubi u Pacinovog Tonyja Montanu.

 

Pfeiffer je u prošlogodišnjem podcastu The Skinny Confidential otkrila da se na setu filma osjećala jako nesigurno jer nije imala dovoljno glumačkog iskustva u usporedbi sa svojim kolegama.

"Svake bih večeri zaspala u suzama kada sam snimala Lice s ožiljkom. Eto koliko sam samopouzdanja imala", izjavila je Pfeiffer, prenosi Unilad.

Audicija ju je također iscrpila jer je trajala dva mjeseca, a Pacinu nije bila prvi izbor za ulogu Elvire jer je glumila u Briljantinu 2.

"Audicija je bila jako intenzivna i mukotrpna, mislim da je trajala dva mjeseca, ali ja sam imala osjećaj da traje godinu dana", prisjetila se. "Za mene je to bila velika stvar. Al je htio neku drugu glumicu u toj ulozi, što je razumljivo. Ja sam djevojka iz Briljantina 2."

Iako je mislila da neće dobiti ulogu u filmu, mjesec dana nakon završetka audicije dobila je poziv da se pridruži ostatku glumačke postave u New Yorku.

"Bila sam tako nervozna. Al je ljubazna, dobra i velikodušna osoba, ali bila sam okružena svim tim iskusnim glumcima, a nisam imala puno iskustva iza sebe", objasnila je glumica.

Unatoč nesigurnostima Pfeiffer je oduševila gledatelje svojom izvedbom, što joj je pomoglo da se probije u svijetu Hollywooda. Kasnije se pojavila u blockbusterima Batman se vraća (Batman Returns), Opasne misli (Dangerous Minds) i Lak za kosu (Hairspray) koji su joj zacementirali status filmske zvijezde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.