Mickey Rourke o glumcu s kojim mu je bilo najbolje raditi: "Nezaboravno iskustvo"

Foto: EPA

Mickey Rourke bio je na dobrom putu prema vrhu filmske industrije, a onda se razočarao u glumu. Probivši se kao tinejdžer, karizmatičnog Rourkea su zbog niza fantastičnih uloga počeli uspoređivati s Marlonom Brandom. Mogao je postati filmska zvijezda, ali zamrzio je holivudske spletke i okrenuo leđa tom poslu.

Dijelio je ekran s Robertom De Nirom, Christopherom Walkenom, Jeffom Bridgesom, Johnnyjem Deppom, Bruceom Willisom, Nicolasom Cageom, Geneom Hackmanom, Jackom Nicholsonom, Denzelom Washingtonom i mnogim drugima, ali nikoga od njih ne smatra najboljim.

Osvrćući se na svoju filmsku karijeru, Rourke je otkrio da mu je slaba točka crna komedija The Pope of Greenwich Village iz 1984. Štoviše, osim što je smatra jako zabavnom, kaže da je zahvaljujući njoj dobio priliku surađivati s Ericom Robertsom, za kojeg kaže da je "najbolji glumac s kojim je ikad radio".

"To je bilo jedno od najnezaboravnijih iskustava. Roberts je fantastičan lik", rekao je Rourke za Total Film.

Njih su se dvojica susrela još nekoliko puta, radeći na filmovima Spun, The Expendables i Skin Traffic. Eric Roberts, inače brat Julije Roberts, već dulje vrijeme stavlja kvantitetu ispred kvalitete, ali nikad nije predugo bez angažmana. Nedavno je boravio u Osijeku, gdje je snimljen triler Wrongful Death 2: Bloodlines.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.