Millie Bobby Brown radi na filmskoj adaptaciji svog bestselera

Foto: EPA

MILLIE Bobby Brown radi na filmskoj adaptaciji svog romana Nineteen Steps koja će biti dostupna na Netflixu, piše Deadline. Mlada glumica navodno će igrati glavnu ulogu u filmu.

Scenarij piše Anthony McCarten, scenarist filma The Theory of Everything, koji iza sebe ima četiri nominacije za Oscara. Film produciraju Brown i Jonathan Eirich, a izvršni producent je Nick Reynolds.

O čemu se radi u romanu?

Roman Nineteen Steps objavljen je u rujnu prošle godine i bio je bestseler New York Timesa i Sunday Timesa. Napisale su ga Brown i Kathleen McGurl, a inspiracija su im bila iskustva Brownine bake za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Priča prati 18-godišnjakinju Nellie Morris koja živi u londonskoj četvrti Bethnal Green. Nellie se kroz roman suočava s izazovima koje donosi rat, od bombardiranja do nedostatka hrane, ali istovremeno započinje romansu s američkim pilotom Rayom. 

Roman također prikazuje poznatu nesreću koja se dogodila u postaji podzemne željeznice Bethnal Green. Tragedija se dogodila 2. ožujka 1943., kada su 173 osobe poginule u stampedu dok su se ljudi pokušavali sakriti od potencijalnog zračnog napada.

Nineteen Steps predstavlja još jednu suradnju između streaming giganta Netflixa i Millie Bobby Brown. Mlada glumica stekla je svjetsku slavu glavnom ulogom u Netflixovoj hit-seriji Stranger Things, za koju je dobila dvije nominacije za Emmyja.

Brown je također glumila u filmu Damsel i serijalu Enola Holmes, jednima od najpopularnijih naslova na streaming servisu. Njezin idući veliki projekt je znanstvenofantastični film The Electric State, koji su režirala braća Russo i u kojem glumi uz Chrisa Pratta. The Electric State imat će premijeru na Netflixu u ožujku sljedeće godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.