Na Disney+ je stigla nova Marvelova serija, već je hit

Screenshot: YouTube/Disney+

NA STREAMING servis Disney+ prošli je tjedan stigla nova Marvelova miniserija Agatha All Along, na kojoj je radila izvršna producentica Jac Schaeffer. Iako su na servisu trenutno dostupne samo prve dvije epizode, serija je već postala hit među kritičarima i gledateljima.

Miniserija prati vješticu Agathu Harkness (Kathryn Hahn), negativku miniserije WandaVision koja se prikazivala 2021. godine. Agatha je na kraju WandaVisiona, tijekom borbe s Wandom Maximoff, ostala bez svojih moći, a u novoj seriji pokušat će ih vratiti.

Glavne uloge u seriji igraju Hahn, Joe Locke, Aubrey Plaza, Debra Jo Rupp, Sasheer Zamata, Ali Ahn i Patti LuPone.

 

UPOZORENJE Tekst sadrži spoilere! Ako još uvijek ne želite znati detalje iz nove serije Agatha All Along, nemojte čitati dalje.

U prvoj epizodi serije doznajemo da se Agatha još uvijek nalazi u gradiću Westviewu te da je tri godine provela pod utjecajem Wandine čarolije. Bivša vještica uvjerena je da je detektivka koja rješava slučaj misterioznog ubojstva i ne može se sjetiti događaja koji su se odvijali prije tri godine.

No, sve se promijeni kada se u njezin život vrati vještica koja se predstavlja kao Rio Vidal (Plaza). Nakon što se Agatha oslobodi Wandine čarolije, Vidal, za koju se ispostavi da je njezina suparnica i da je njihov odnos kompliciran, pokuša je ubiti.

Agatha uspijeva nagovoriti Vidal da je pusti dok ne vrati svoje moći, no druga vještica je upozorava da je postala meta zloglasnog kovena Salem's Seven.

U cijelu priču upleten je i misteriozni tinejdžer (Locke) kojeg je Agatha otela dok je bila pod utjecajem Wandine čarolije.

Serija ima pozitivne ocjene

Kritičari i obožavatelji zasad su zadovoljni serijom. Na stranici Rotten Tomatoes Agatha All Along trenutno ima 80% od kritičara i 81% od gledatelja.

"Ova nevjerojatno zabavna Marvelova serija bez napora prelazi iz komedije u tragediju, a Kathryn Hahn je toliko dobra da ne možete skinuti pogled s nje. Apsolutni užitak", napisala je kritičarka Lucy Magnan za Guardian.

"Prve dvije epizode su odlične! Drago mi je što smo ponovno vidjeli stanovnike Westviewa", "Kathryn i Joe imaju odličnu kemiju", "Prve dvije epizode jako me podsjećaju na American Horror Story: Coven. Nadam se da će i ostatak sezone biti odličan", "Upravo sam pogledao prvu epizodu, Aubrey Plaza je bila izvanredna na kraju, kada je došla u Agathinu kuću", neki su od komentara oduševljenih obožavatelja na Redditu.

Nove epizode miniserije Agatha All Along izlaze svake srijede.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.