Na Netflix dolazi novi film s Benedictom Cumberbatchom, prvi je oduševio kritičare

Screenshot: Youtube

NA NETFLIX za nekoliko dana dolazi drugi kratki film redatelja Wesa Andersona o Henryju Sugaru, pod nazivom The Wonderful Story of Henry Sugar and Three More. Prvi film je na streaming-servisu izašao u jesen prošle godine i predstavljao je adaptaciju jedne priče pisca Roalda Dahla.

U novom filmu koji na streaming-servis dolazi u petak, 15. ožujka, redatelj Wes Anderson adaptirao je četiri kratke priče Roalda Dahla, predvođene Oscarom nagrađenom pričom o bogatašu i kockaru koji doznaje za gurua koji tvrdi da može vidjeti bez očiju. Zatim želi svladati tu vještinu kako bi mogao varati na kockanju, prenosi Variety.

 

Gledatelji će u The Wonderful Story of Henry Sugar and Three More opet gledati Benedicta Cumberbatcha, Deva Patela, Ralpha Fiennesa, Bena Kingsleyja, Richarda Ayoadeja, Jarvisa Cockera i druge zvijezde. Kao i u prvom filmu, na scenariju za nadolazeći film radili su Wes Anderson i Roald Dahl.

Prvi film The Wonderful Story of Henry Sugar osvojio Oscara

The Wonderful Story of Henry Sugar oduševio je kritičare i publiku te je u nedjelju osvojio Oscara u kategoriji Najbolji kratkometražni igrani film. Još i prije nego što je u rujnu izašao na Netflixu, film je imao 100 posto na Rotten Tomatoesu. Nekoliko mjeseci kasnije situacija je malo drugačija, ali film i dalje ima vrlo visoku ocjenu od kritičara i publike. 

Na temelju 95 recenzija kritičara, film je ocijenjen s 96 posto od kritičara, a 81 posto na temelju više od 500 recenzija gledatelja. 

New York Magazine tada je film opisao kao "odličan", a The Playlist piše: "Wes Anderson i Roald Dahl čine jedan od najbolje usklađenih brakova u kinematografiji, a ovaj film je čudnovato prekrasna antologija."

Nakon što je objavljen trejler za nadolazeći film, gledatelji su se javili u komentarima i istaknuli da su uzbuđeni zbog filma.

"Nisam imao pojma da će se snimati novi film, ali jako se veselim ovome", "Wes Anderson je zaslužio Oscara za prvi film. Vjerujem da će i ovaj film biti odličan", "Wes Anderson snima odlične filmove, čak i kratkometražne", "Znam što ću gledati u petak", "Henry Sugar je bio odličan kratki film. Anderson je zaslužio Oscara", neki su od komentara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.