Na Netflix je stigao nastavak horora iz 2020. koji je mnoge šokirao radnjom

Screenshot: Youtube/Netflix

OD DANAS na Netflixu možete gledati psihološki španjolski horor The Platform 2, nastavak istoimenog filma iz 2019. godine koji se globalno na streamingu prikazuje od 2020. godine. The Platform je nakon premijere radnjom izazvao burne reakcije gledatelja.

U sinopsisu za drugi dio piše da je novi vođa preuzeo kontrolu nad zatvorom, a zatvorenici će biti prisiljeni naučiti nove trikove kako bi preživjeli ili pobjegli. Podsjetimo, radnja je smještena u ogromnom zatvoru u bliskoj budućnosti, a u njemu su zatvorenici smješteni po katovima. Kat na kojem se nalaze mijenja se nakon nekog vremena. Oni koji se nalaze na najvišim katovima ujedno imaju i najbolji tretman, a što je kat niži, šanse za preživljavanje sve su teže.

Redatelj filma je Galder Gaztelu-Urrutia, a ovoga puta radnja će najviše obuhvaćati priče dvoje likova: Milene Smith, koja glumi Perempuanu, i Hovika Kerempuanu kao Zamiatina.

Film je neke gledatelje ostavio šokiranima

Mnogi gledatelji nisu znali što očekivati kada su gledali prvi dio ovog psihološkog horora. Reakcije na film bile su podijeljene, a dok su neki bili oduševljeni neobičnom radnjom, drugi su od filma imali noćne more i ostali u šoku nakon gledanja. 

"Platforma na Netflixu je toliko sjebana da sam se zapravo prvi put osjećala mučno gledajući film", napisala je tada jedna korisnica X-a. 

S njom se složila i druga koja je napisala: "Mislila sam da je The Human Centipede sjeban film, a onda sam pogledala The Platform."

"Platforma na Netflixu je najluđi film ikada, nisam ovo očekivao kad sam upalio film", napisao je treći korisnik X-a.

Prvi dio je na IMDb-ju ocijenjen sa 7 od 10, a ostvario je i dobre rezultate na Rotten Tomatoesu. Na temelju 98 recenzija kritičara, ima 81 posto, dok je od publike, na temelju više od dvije tisuće osvrta, dobio 73 posto. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.