Najbolje ocijenjeni film u karijeri Johnnyja Deppa je ovaj klasik iz 80-ih

Screenshot: YouTube/New Line Cinema

PREMDA se kroz godine pojavio u brojnim hitovima, najbolje ocijenjeni igrani film u karijeri Johnnyja Deppa i dalje je kultni klasik Strava u Ulici brijestova (A Nightmare on Elm Street) iz 1984. godine.

Kako navodi Slash Film, Strava u Ulici brijestova je Deppov prvi film, u kojem se pojavio kada je imao samo 20 godina. Film je režirao i napisao majstor horora Wes Craven, koji je u to vrijeme bio poznat po filmovima Posljednja kuća nalijevo (The Last House on the Left) i Brda imaju oči (The Hills Have Eyes).

UPOZORENJE! Tekst sadrži spoilere!

O čemu se radi u filmu?

Strava u Ulici brijestova prati skupinu tinejdžera iz središnjeg SAD-a koje u snovima opsjeda zastrašujući stranac.

 

Depp je u filmu utjelovio Glenna, dečka protagonistice Nancy (Heather Langenkamp). Nancy, njezina prijateljica Tina (Amanda Wyss) i Tinin dečko Rod (Nick Corri) sanjaju jezivog muškarca koji ih pokušava ubiti. Ako ih ubije u snovima, mrtvi su i u stvarnom životu.

Muškarac koji ih opsjeda zove se Freddy Krueger, serijski ubojica koji je uhićen nakon što je ubio dvadesetero djece, ali je kasnije pušten na slobodu zbog pravne greške. Roditelji ubijene djece pronašli su ga i zapalili, ali njegov duh preživio je u carstvu snova i sada traži osvetu.

Za razliku od Nancy i njezinih prijatelja, Glen je bio skeptičan i nije susreo Freddyja u snovima, no na kraju ga je ipak dočekao tragičan završetak.

Najbolji film u Deppovoj karijeri

Horor Strava u Ulici brijestova ima 95 posto na Rotten Tomatoesu, što ga čini najboljim filmom u Deppovoj karijeri. To je jedan od rijetkih horora koji su uspjeli oduševiti i kritičare i prosječne obožavatelje žanra. Osim toga, ostvario je i veliki financijski uspjeh jer je u kinima zaradio 57 milijuna dolara na budžetu koji je iznosio oko 1.1 milijun dolara.

Prema Rotten Tomatoesu, drugi najbolji film u Deppovoj karijeri je biografska drama Ed Wood, koja ima 92 posto od kritičara, a treći najbolji film je dramedija Što muči Gilberta Grapea, koja ima 90 posto. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.