Najbolje serije i filmovi koje možete dodati svom popisu za gledanje u listopadu

Screenshot: Youtube

Listopad je iza ugla, a Netflix se pripremio za još jedan veliki mjesec. Na streaming platformu u narednih par tjedana dolazi puno novih filmova i serija, a mi smo izdvojili par naslova koje se isplati dodati svom popisu za gledanje.

Heartstopper (3. sezona)

Početkom listopada vraća se Heartstopper. Treća sezona popularne queer tinejdžerske drame bit će premijerno prikazana 3. listopada. Heartstopper je snimljen po grafičkom romanu spisateljice Alice Osman, koja je ujedno napisala scenarij za seriju. Druga sezona pratila je vezu između srednjoškolca Charlieja Springa (Joe Locke) i njegovog kolege, popularnog ragbijaša Nicka Nelsona (Kit Connor).

 

U novoj sezoni Charlieja povremeno preplavljuju mračne misli, dok Nick daje sve od sebe kako bi mu pomogao i podržao ga. Također, problemi i kušnje ostalih prijatelja dolaze u veći fokus. Nekima nedostaje samopouzdanje, drugi pate od disforije.

The Platform 2

4. listopada izlazi nastavak popularnog Netflixovog horora The Platform iz 2020. godine. U sinopsisu za The Platform 2 piše da je novi vođa preuzeo zatvor, a novi zatvorenici će naučiti nove trikove kako bi preživjeli ili pobjegli. Najavljeno je dvoje članova glumačke postave: Milena Smit glumi Perempuanu, a Hovik Keuchkerian glumi Zamiatina.

 

The Menendez Brothers

Vrlo brzo nakon izlaska kriminalistička serija Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story osvojila je publiku. Radnja prati braću Lylea i Erika Menendeza, koji su u kolovozu 1989. godine ubili svoje roditelje, oca Josea i majku Kitty. Nakon što je policija došla u njihov dom, Lyle i Erik su rekli da su bili u kinu i gledali Batmana za vrijeme ubojstva njihovih roditelja. Slučaj braće Menendez jedno je od najpoznatijih suđenja u američkoj povijesti. Ovo ubojstvo i suđenje od samog početka do danas fasciniraju javnost i medije.

Kao da su bili uvjereni u uspjeh, čelnici Netflixa pripremili su i dokumentarac koji donosi telefonske intervjue koje su braća Menendez davala iz zatvora. Serija izlazi 7. listopada.

Lonely Planet

U listopadu stiže i jedna poslastica za ljubitelje romantičnih komedija. 11. listopada izlazi film Lonely Planet, s Laurom Dern i Liamom Hemsworthom u glavnim ulogama. Oskarovka glumi spisateljicu koja se muči sa završavanjem nove knjige. Odlazi u utočište za pisce u Maroku ni ne sluteći da je ondje čeka romansa života. Prema traileru, Dern i Hemsworth će se zaljubiti usprkos razlici u godinama. 

 

The Lincoln Lawyer (3. sezona)

17. listopada na Netflix dolazi treća sezona serije The Lincoln Lawyer. Riječ je o jednoj od popularnijih odvjetničkih serija koja se redovito nalazi na popisu deset najgledanijih naslova na toj streaming platformi.

Odvjetnik Mickey Haller (Manuel Garcia-Rulfo) vodi odvjetničku praksu sa stražnjeg sjedala svog Lincolna preuzimajući velike i male slučajeve diljem prostranog Los Angelesa. Serija se temelji na nizu bestselera poznatog pisca Michaela Connellyja, a radnja treće sezone bazirana je na petoj knjizi iz serijala The Lincoln Lawyer, Bogovi krivnje. U seriji glume i Neve Campbell, Becki Newton, Jazz Raycole te Angus Sampson.

Woman of the Hour

Woman of the Hour je redateljski debi glumice Anne Kendrick, koja ujedno igra jednu od glavnih uloga u filmu. Scenarij je napisao Ian MacAllister McDonald. Kriminalistička drama inspirirana je susretom serijskog ubojice Rodneyja Alcale i mlade žene Cheryl Bradshaw u reality emisiji The Dating Game.

The Dating Game je emisija u kojoj mlade i slobodne žene postavljaju pitanja trojici muškaraca kako bi odlučile s kojim od njih žele otići na spoj. U emisiji su se kroz godine pojavile brojne holivudske zvijezde, od Farrah Fawcett do Arnolda Schwarzeneggera, ali jedna od najpoznatijih epizoda je ona u kojoj se pojavljuje Alcala, koji je kasnije dobio nadimak Dating Game Killer.

 

Rodney Alcala gostovao je u emisiji 1978. godine nakon što je ubio petero ljudi. Serijski ubojica predstavio se kao uspješni fotograf koji voli voziti motor i skakati padobranom, a na kraju je izašao kao pobjednik epizode i osvojio spoj sa Cheryl Bradshaw. Iako je Bradshaw u stvarnom životu odbila izaći s Alcalom jer ga je smatrala jezivim, priča u filmu teći će malo drukčije.

Film Woman of the Hour imao je premijeru na prošlogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, gdje je oduševio kritičare. Na stranici Rotten Tomatoes trenutno ima ocjenu 90 posto. Na Netflixu će biti dostupan od 18. listopada.

The Diplomat (2. sezona)

Politički triler The Diplomat vraća se s drugom sezonom 31. listopada. Radnja prati karijeru diplomatkinje Kate Wyler u veleposlanstvu SAD-a u Londonu. Protagonistica dobiva mandat veleposlanice u Londonu, no to ima velik utjecaj na njezin rad i osobni život. Sve se to događa dok se u pozadini odvija međunarodna kriza.

Nakon eksplozivnog završetka prve sezone uskoro ćemo saznati što se točno dogodilo poslije zapanjujuće posljednje scene.

"Sve što smo mislili da znamo o Wylersima, mijenja se", najavljuje Netflix.

Zaplet druge sezone obilježit će i dolazak potpredsjednice Sjedinjenih Američkih Država Grace Penn, koju glumi Allison Janney.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.