Nakon Gospodara prstenova: Lov na Golluma možda će se snimati još jedan igrani film

Screenshot: Youtube

ČINI se da nadolazeći film iz svijeta Tolkiena Gospodar prstenova: Lov na Golluma možda neće biti jedini koji će obožavatelji gledati.

Kako je nedavno za časopis Empire objasnila scenaristica Philippa Boyens, koja je radila na trilogijama Gospodar prstenova i Hobitu Petera Jacksona, postoji šansa da će se snimati još jedan film iz ovoga svijeta. Boyens je zbog nesporazuma nakon izjave sir Iana McKellena da će priča o Gollumu biti podijeljena u dva filma, objasnila kako to nije točno, već da su istovremeno počeli raditi na konceptu dva igrana filma, izvještava Variety.

"Mogu vam definitivno reći da to neće biti dva filma. Došlo je do nesporazuma jer smo započeli konceptualni rad na dva različita igrana filma. Prvi je 'Lov na Golluma', a drugi još nije potvrđen", otkrila je scenaristica za Empire.

Boyens piše scenarij i za ovaj Lov na Golluma s dugogodišnjim suradnicima iz prethodnih projekata u ovom svijetu - Fran Walsh, Phoebe Gittins i Artyjem Papageorgiouom. Iako nije previše rekla o novom i još uvijek nepotvrđenom igranom filmu, otkrila je neke detalje.

Scenaristica je novi film opisala kao "prilično intenzivnu priču koja se događa nakon Bilbove rođendanske zabave i prije rudnika Morije. To je specifičan dio neispričane priče, ispričan iz perspektive nevjerojatnog stvorenja", prenosi Variety.

Što je dosad poznato o filmu Gospodar prstenova: Lov na Golluma?

Iako je dosad redatelj filmova bio Peter Jackson, redateljsku palicu ovoga puta preuzima Andy Serkis, koji je utjelovio Golluma u trilogijama Hobit i Gospodar prstenova. Ipak, Peter Jackson će i dalje sudjelovati na projektu, i to kao producent, u suradnji s Philippom Boyens i Fran Walsh. 

Jackson je početkom srpnja otkrio što planiraju istražiti ovim filmom te je rekao da će fokus biti na razumijevanju Gollumovog uma.

"Lik Golluma/Sméagola oduvijek me fascinirao jer Gollum odražava ono najgore u ljudskoj prirodi, dok je Sméagol njegova nedvojbeno simpatična strana. Mislim da se s Gollumom podjednako mogu povezati čitatelji i filmska publika jer malo od svega toga postoji u svima nama.

Zaista želimo istražiti njegovu pozadinsku priču i zadubiti se u one dijelove njegova putovanja koje nismo imali vremena obraditi u prethodnim filmovima. Prerano je znati koga će sve sresti na putu, ali dovoljno je reći da ćemo slijediti vodstvo profesora Tolkiena", rekao je tada Jackson.

Od glumačke postave iz filmova, dosad su želju za repriziranjem uloga potvrdili sir Ian McKellen kao Gandalf, Orlando Bloom kao Legolas i Viggo Mortensen kao Aragorn, ali samo ako priča bude odgovarala njihovim likovima - prenosi Variety. Prema Boyens, postoji potencijal da se u novim filmovima opet pojavi Gandalf jer je budućnost "Prstenova" najvjerojatnije povezana uz taj lik. 

"Razmatramo nekoliko ideja, ali većina tih ideja uključuje Gandalfa. Tako da bi se on mogao vratiti za dva igrana filma", dodala je Boyens za Empire.

Planirana kinopremijera filma Gospodar prstenova: Lov na Golluma je tijekom 2026. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.