Novi film Pedra Almodóvara dobio najduže ovacije u Veneciji, trajale su 17 minuta

Screenshot: YouTube/Sony Pictures

NAJNOVIJI film španjolskog redatelja i scenarista Pedra Almodóvara, drama The Room Next Door, jučer je imao premijeru na Venecijanskom filmskom festivalu gdje je dobio ovacije koje su trajale čak 17 minuta, što je ovogodišnji rekord.

Kako piše Variety, film The Room Next Door nadmašio je filmove The Brutalist, čije su ovacije trajale 12 minuta, Maria, koji je dobio 8 minuta ovacija, i The Order, čije su ovacije trajale 7 minuta.

O čemu se radi u filmu?

The Room Next Door je Almodóvarov prvi film na engleskom jeziku. Renomirani redatelj poznat je po filmovima koji istražuju kompleksne teme, a najnovija drama nije iznimka. Glavne uloge u filmu igraju Tilda Swinton, Julianne Moore, John Turturro i Alessandro Nivola.

Film prati dvije bivše prijateljice, Ingrid (Moore) i Marthu (Swinton), koje su na početku svojih karijera pisale za isti časopis. Godinama kasnije, Ingrid, autorica bestselera, odlučila je obnoviti kontakt s Marthom, ratnom novinarkom koja umire od raka grlića maternice i želi se podvrgnuti eutanaziji.

 

Almodóvar je tijekom presice, koja je održana prije filma, otkrio da The Room Next Door podržava eutanaziju.

"To je nešto što cijenimo kod Tildinog lika. Ona odlučuje da se može riješiti raka samo ako donese tu odluku", izjavio je redatelj, prenosi The Hollywood Reporter. "'Ako tamo dođem prva, rak me neće pobijediti', kaže ona. I tako pronalazi način da ostvari taj cilj uz pomoć svoje prijateljice, ali moraju se ponašati kao da su kriminalke. Mogućnost eutanazije trebala bi postojati diljem svijeta."

Film The Room Next Door u kinima će se početi prikazivati 18. listopada ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.