Objavljen je datum izlaska posljednjeg filma Clinta Eastwooda

Screenshot: Youtube

Pravni triler Porotnik #2, koji bi trebao biti posljednji film legendarnog holivudskog glumca i redatelja Clinta Eastwooda, konačno je dobio datum izlaska.

Radnja filma prati obiteljskog čovjeka Justina Kempa (Nicholas Hoult), koji je pozvan da služi kao porotnik tijekom jednog sudskog procesa. Kemp ubrzo shvati da je on potencijalni krivac za smrt žrtve te da je u njegovim rukama sudbina osumnjičenog (Gabriel Basso). Toni Collette će u filmu utjeloviti tužiteljicu, a Chriss Messina branitelja. Oskarovac J.K. Simmons je, uz Houlta, jedan od porotnika. 

Eastwood, koji sada ima 94 godine, režirao je triler, ali nije glumio u njemu. Film je nastao prema scenariju Jonathana Abramsa i počeo se snimati u lipnju 2023., prije nego što je štrajk scenarista stavio mnoge projekte na čekanje. Snimanje je nastavljeno u studenom iste godine, odnosno po završetku štrajka.

Film će premijerno biti prikazan na AFI Film Festivalu u Sjedinjenim Američkim Državama 27. listopada 2024., a u kina diljem svijeta trebao bi stići nekoliko dana kasnije, 1. studenog.

Eastwood se proslavio glumeći Čovjeka bez imena u hvaljenoj trilogiji špageti vesterna Sergia Leonea: Za šaku dolara (1964.), Za dolar više (1965.) i Dobar, loš, zao (1966.). Nakon toga uloga policijskog inspektora Harryja Callahana u pet filmova o Prljavom Harryju, objavljenih tijekom 70-ih i 80-ih, dodatno ga je učvrstila kao poznato ime.

1971. debitirao je kao redatelj psihološkim trilerom Play Misty for Me. Do danas režirao je filmove visokog profila kao što su Nepoznati zaštitnik, Odmetnik Josey Wales, Nepomirljivi, Mostovi okruga Madison, Mistična rijeka, Djevojka od milijun dolara, Gran Torino, Invictus, Snajperist, Sully - Čudo s Hudsona i Mazga. Porotnik #2 je 40. film za koji potpisuje režiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.