Obožavatelji horora kažu da je ovaj film najbolji ovogodišnji horor

Screenshot: YouTube/20th Century Studios

LJUBITELJI horora nedavno su preko društvene mreže X odabrali zasad najbolji ovogodišnji horor. Iako godina još nije došla kraju i pred nama su premijere dugo očekivanih filmova Nosferatu, Salem’s Lot i Smile 2, 2024. godinu već su obilježili neki horor hitovi.

Korisnik X-a @HouseOfHorrorCo prošli je tjedan započeo raspravu kada je pitao ostale obožavatelje žanra koji je ovogodišnji horor najbolji. Među ponuđenim odgovorima bili su filmovi The First Omen, Late Night with the Devil, MaXXXine i Longlegs.

Premda je svaki film imao svoje fanove, horor koji je skupio najviše glasova bio je The First Omen, prednastavak kultnog klasika The Omen iz 1976. godine i šesti film u cijeloj franšizi.

 

The First Omen je redateljski debi Arkashe Stevenson, koja je ujedno radila i na scenariju uz Tima Smitha i Keitha Thomasa.

Radnja filma smještena je u 1971. godinu, za vrijeme političkih protesta u Italiji. Priča prati Amerikanku Margaret, časnu sestru novakinju, koja je poslana u Rim kako bi položila redovničke zavjete. No, tamo doznaje da u katoličkoj crkvi postoji sekta koja na Zemlju pokušava dovesti Antikrista.

Film je oduševio kritičare

Budući da je The First Omen izašao u travnju, nedugo nakon horora Immaculate sa Sidney Sweeney, mnogi gledatelji počeli su uspoređivati ta dva filma jer imaju sličnu tematiku. No, kritičari su se složili da je The First Omen puno kvalitetniji film i dobar prednastavak voljenog kultnog klasika. Film trenutno ima 81 posto od strane kritičara na Rotten Tomatoesu i 70 posto od strane gledatelja.

"The First Omen me ugodno iznenadio. Odličan film, treći čin je posebno dobar", napisao je jedan korisnik X-a.

"The First Omen je najbolji, ostali mu nisu ni do koljena", dodao je drugi.

"Dvoumim se između Longlegsa i The First Omena, ali mislim da je The First Omen mrvicu bolji", napisao je treći.

Horor The First Omen u Hrvatskoj je dostupan na streaming servisu Disney+.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.