Osam televizijskih serija koje su ukinute prerano

Screenshot: YouTube/Netflix

SVIMA nam se barem jednom dogodilo da smo pronašli savršenu novu seriju, u kratkom roku pogledali sve epizode i zatim saznali da je serija ukinuta iako priča još nije gotova.

Mnogi streaming servisi često ukidaju kvalitetne serije nakon samo nekoliko mjeseci prikazivanja, unatoč činjenici da nekim serijama treba duže vremena da pronađu svoju publiku, pogotovo ako serija nije imala dobar marketing. Razlozi za ukidanje mogu biti razni, od premalog broja gledatelja do previsokih troškova produkcije.

Korisnici Reddita koji posjećuju subreddit r/popculturechat, prije dva dana započeli su raspravu o popularnim serijama koje su ukinute prerano iako su bile odlične. U nastavku smo izdvojili osam serija koje su se najčešće spominjale u komentarima objave. 

Mindhunter

Kriminalistička serija Mindhunter, koju je kreirao Joe Penhall, a režirao David Fincher, prikazivala se na Netflixu od 2017. do 2019. godine i imala je samo dvije sezone.

Serija je prikazivala osnutak FBI-jeve jedinice za biheviorističku analizu. Radnja je pratila agente Holdena Forda (Jonathan Groff) i Billa Tencha (Holt McCallany) te psihologinju Wendy Carr (Anna Torv), koji su intervjuirali okorjele kriminalce i zloglasne serijske ubojice kako bi otkrili razloge iza njihovih zločina.

Santa Clarita Diet

Santa Clarita Diet je humoristična horor-komedija izvršnog producenta Victora Fresca. Serija je imala tri sezone koje su se na Netflixu prikazivale od 2017. do 2019. godine.

Radnja prati supružnike Sheilu (Drew Barrymore) i Joela Hammonda (Timothy Olyphant) koji u Kaliforniji rade kao agenti za nekretnine. No, životi im se okreću naglavačke kada se Sheila počne pretvarati u zombija.

Glow

Glow je još jedna ukinuta serija koja se prikazivala na Netflixu od 2017. do 2019. godine. Riječ je o humornoj drami na kojoj su radile Liz Flahive i Carly Mensch.

Priča prati nezaposlenu glumicu Ruth (Alison Brie) koja odlazi na audiciju za GLOW, žensku inačicu profesionalnog hrvanja. Tamo dolazi u sukob s voditeljem GLOW-a, Samom Sylvijom (Marc Maron), a stvari se dodatno zakompliciraju kada Sam zaposli Debbie (Betty Gilpin), bivšu prijateljicu koja je imala aferu s njezinim mužem.

1899

Znanstvenofantastična serija 1899 imala je samo jednu sezonu, koja je na Netflix stigla 2022. godine. Na seriji su radili kreatori hit-serije Dark, Jantje Friese i Baran bo Odar.

Smještena u 1899. godinu, serija prati europske migrante koji na brodu Kerberosu putuju iz Londona u New York. No, nakon što dođu u kontakt s brodom Prometheusom, za koji se vjerovalo da je potonuo prije četiri mjeseca, počinju se događati neobične stvari.

The Society

Tinejdžerska serija The Society, tvorca Christophera Keysera, na Netflix je došla 2019. godine, a ukinuta je nakon samo jedne sezone zbog posljedica pandemije koronavirusa.

Priča prati srednjoškolce iz gradića West Hama u Connecticutu, koji se nakon propalog izleta vrate u grad samo da bi doznali kako je ostatak populacije nestao. Tinejdžeri moraju naučiti kako preživjeti dok im resursi polako nestaju jer ne mogu stupiti u kontakt s ostatkom svijeta.

American Vandal

Humoristična serija American Vandal, na kojoj su radili Dan Perrault i Tony Yacenda, je parodija popularnih kriminalističkih serija. Unatoč pozitivnim reakcijama kritičara i nominaciji za Emmyja, serija je ukinuta nakon samo dvije sezone. Prikazivala se na Netflixu od 2017. do 2018. godine.

U prvoj sezoni, srednjoškolci Peter (Tyler Alvarez) i Sam (Griffin Gluck) istražuju tko je vandalizirao 27 auta njihovih profesora. Iako je za zločin optužen njihov kolega Dylan (Jimmy Tatro), koji je zatim izbačen iz škole, Peter i Sam ne vjeruju da je on pravi zločinac. 

I Am Not Okay With This

Crna komedija I Am Not Okay With This, redatelja Jonathana Entwistlea, imala je samo jednu sezonu koja se prikazivala Netflixu. Premda je streaming servis prvotno obnovio seriju za drugu sezonu, naposljetku ju je ipak ukinuo zbog posljedica pandemije koronavirusa.

Riječ je o adaptaciji istoimenog grafičkog romana Charlesa Forsmana. Radnja prati tinejdžericu Sidney (Sophia Lillis) koju muče obiteljski problemi, srednjoškolske simpatije i ostale adolescentske brige. Kao da to nije bilo, mora naučiti kontrolirati novostečene telekinetičke moći.

Anne with an E

Anne with an E je adaptacija klasičnog romana Anne of Green Gables, autorice Lucy Maud Montgomery, na kojoj su radili Netflix i kanal CBC. Serija je imala tri sezone koje su se prikazivale od 2017. do 2019. godine.

Amybeth McNulty u seriji je utjelovila Anne Shirley, siroče koje nakon premišljanja udome brat i sestra Matthew i Marilla Cuthbert. Nakon života u sirotištu i zlostavljanja od strane vršnjaka, Anne se mora prilagoditi svom novom životu u kanadskom gradu Avonleu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.