Oskarovka Kathy Bates potvrdila je da ide u mirovinu

Screenshot: YouTube/CBS

OSKAROVKA Kathy Bates potvrdila je u intervjuu za New York Times, objavljenom u subotu, da odlazi u mirovinu nakon svog posljednjeg projekta, televizijske serije Matlock.

76-godišnja glumica htjela je otići u mirovinu i ranije, nakon uloge u filmu koji je odbila imenovati jer je snimanje pošlo po zlu. Njezina predanost bila je zanemarena te se htjela povući iz svijeta glume. Nazvala je svoje agente i rekla im da ide u mirovinu.

"Posao preuzima kontrolu nad mojim životom", izjavila je glumica. "Ponekad postanem ljubomorna što imam ovaj talent jer se ne mogu suzdržati od njega, a samo želim svoj život."

Privukao ju je reboot popularne serije

Unatoč njezinom zahtjevu agenti su joj par tjedana kasnije poslali scenarij za Matlock, reboot istoimene odvjetničke serije koja se prikazivala od 1986. do 1992. godine. 

Za razliku od originalne serije u kojoj je protagonist bio muškarac, odvjetnik Ben Matlock kojeg je utjelovio Andy Griffith, nova serija pratit će odvjetnicu Madeline Matlock, koju glumi Bates. Na seriji je radila Jennie Snyder Urman, kreatorica serije Jane the Virgin.

 

Madeline Matlock je starija odvjetnica koja ima osjećaj da je zbog svojih godina postala nevidljiva, no to ju ne sprječava u borbi za pravdu. Oskarovku je uloga privukla jer se i sama osjećala nevidljivo, pogotovo na početku karijere, tako da je odlučila odgoditi mirovinu. Ipak, nakon mjeseci napornog snimanja spremna je za oproštaj.

"Odjednom mi se pružila prilika da iskoristim sve za što sam se molila, radila i borila se. I to je iscrpljujuće", rekla je. "Ovo će biti moj posljednji ples."

Iza nje je zavidna karijera

Bates je karijeru započela krajem 1960-ih kao kazališna glumica i trebalo joj je dugo da se probije u svijetu Hollywooda jer su joj svi govorili da nije dovoljno lijepa da bi bila filmska zvijezda.

"Nikada nisam razmišljala o karijeri filmske zvijezde. Samo sam htjela biti najbolja što mogu", izjavila je.

Svjetsku slavu donijela joj je uloga Annie Wilkes u trileru Misery redatelja Roba Reinera, za koju je dobila Oscara. Drugi značajni filmovi u njezinoj karijeri su About Schmidt, Dolores Claiborne, Fried Green Tomatoes i Primary Colors.

Uz filmove Bates je glumila i u popularnim televizijskim serijama, među kojima se ističu Dva i pol muškarca i Američka horor priča, za koje je osvojila Emmyje.

Neki od novijih filmova u kojima smo je mogli gledati su A Family Affair, Netflixova romantična komedija sa Zacom Efronom i Nicole Kidman, te drama Are You There God? It's Me, Margaret., u kojoj je glumila uz Rachel McAdams.

Serija Matlock počet će se prikazivati 22. rujna ove godine na televizijskom kanalu CBS i bit će dostupna na streaming servisu Paramount+.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.