Ovaj film nazivaju modernom Zgodnom ženom, fanove je oduševio prvi trailer

Screenshot: YouTube/Neon

FILMSKI studio Neon jučer je objavio prvi trailer za hvaljenu komediju - dramu Anora, koja je na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu osvojila prestižnu Zlatnu palmu.

Anoru je režirao i napisao Sean Baker, redatelj i scenarist najpoznatiji po filmovima Tangerine, The Florida Project i Red Rocket. Protagonisti Bakerovih filmova često su seksualni radnici, a Anora nije iznimka. Redatelj je na presici u Cannesu izjavio da kroz svoje filmove želi maknuti stigmu s ovih profesija.

 

Priča prati Anoru (Mikey Madison), mladu Amerikanku uzbekistanskog porijekla koja radi kao striptizeta u New Yorku. Budući da Anora zna pričati ruski, njezin šef je često šalje ruskim klijentima.

Jedne večeri Anora upozna Vanyu (Mark Eidelstein), sina ruskog oligarha, koji joj plati da bi mu glumila djevojku na tjedan dana. Anora i Vanya zaljube se i vjenčaju u Las Vegasu, no na putu do sreće stoje im Vanyini roditelji, koji zahtijevaju da raskinu brak.

Sporedne uloge u filmu igraju Yuri Borislov, Karren Karagulian, Vache Tovmasyan, Lindsey Normington, Ivy Wolk, Luna Sofía Miranda, Alena Gurevich, Aleksei Serebryakov i Darya Ekamasova.

Obožavatelji ne mogu dočekati film

Mnogi kritičari Anoru nazivaju modernom verzijom Zgodne žene (Pretty Woman) i uspoređuju je s filmovima braće Safdie, kao što je Uncut Gems.

Korisnici društvenih mreža koji su pogledali trailer za Bakerov novi film pišu da ne mogu dočekati Anoru.

"Svaki Bakerov film koji sam pogledao do sada bio je odličan. Jedva čekam ovo", napisao je jedan korisnik.

"Ovo će biti tako zabavno. Nadam se da će više ljudi otkriti Red Rocket nakon što pogledaju ovaj film. To je nedvojbeno najsmješniji film 2021. godine, ali nije privukao puno pažnje zbog kaosa s covidom", dodao je drugi.

"Kladim se da će Anora iduće godine dobiti Oscara za najbolji film, najbolju glumicu i najboljeg redatelja", dodao je treći.

Anora dolazi u kina 18. listopada ove godine.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.