Fanovi su uvjereni da je Matrix samo otmjena kopija ovog podcijenjenog filma

Screenshot: YouTube

IZAŠAO je godinu dana prije Matrixa, a sudeći prema traileru, djeluje prilično slično u usporedbi s filmom iz kultne franšize. Tamni grad je znanstveno-fantastični film iz 1998. koji dijeli previše sličnosti s originalnim Matrixom da bismo to prozvali pukom slučajnošću.

Za slučaj da ste dosad živjeli ispod kamena, Matrix je simulirana stvarnost koju su stvorili inteligentni strojevi s ciljem zarobljavanja čovječanstva, a ljudska tijela njihov su izvor energije. Kada Neo (Keanu Reeves) konačno otkrije istinu, pridružuje se pobuni protiv strojeva zajedno s drugim ljudima koji su oslobođeni iz Matrixa.

Tamni grad

Slične radnje, atmosfere i zapleta, Tamni grad prati Johna Murdocha (Rufus Sewell), koji se budi sam u neobičnom hotelu i otkriva da je tražen zbog niza brutalnih ubojstava. Mali problem je to što se ne može sjetiti je li počinio ubojstva ili ne.

 

Lik nastoji odgonetnuti uvrnutu zagonetku svog identiteta, a dok se približava rješavanju misterija, nailazi na podzemni svijet kojim upravlja skupina zlokobnih bića poznatih kao Stranci.

Zvuči slično? Iako obje radnje pokušavaju žrtvu odvratiti od istine stvarnog svijeta, dobro je poznato koji je film prvi izašao.

Original i otmjena kopija

Neki su fanovi otišli toliko daleko da su film prozvali boljim od Matrixa, a na društvenim se mrežama povela rasprava o tome jesu li tvorci Matrixa kopirali ideju iz filma Tamni grad.

"Matrix nije ništa više od otmjene kopije Tamnog grada. Dokažite mi da sam u krivu", napisao je jedan tviteraš, a drugi dodao: "Matrix je donekle kopija Tamnog grada. Međutim, Tamni grad je bolji film."

"Tamni grad je daleko bolji film od svoje kopije Matrixa", napisao je treći, a četvrti je komentirao: "Mislim da producenti Matrixa nisu imali vremena kopirati Tamni grad jer je Matrix objavljen samo godinu dana poslije", dok je peti zaključio: "Tamni grad i Matrix razvijali su se otprilike u isto vrijeme."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.