Ovaj triler je najgledaniji film na Netflixu u Hrvatskoj, oduševio je kritičare

Screenshot: Youtube/Netflix

AMERIČKI erotski triler Fair Play je trenutno najgledaniji film na Netflixu u Hrvatskoj i svijetu. Fair Play je prvi dugometražni film redateljice Chloe Domont, koja je ujedno napisala i scenarij. Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu Sundance, u siječnju ove godine, a prošli tjedan je stigao i na Netflix. 

Fair Play prati mladi par, Emily Meyers i Lukea Edmundsa, koji skupa rade kao analitičari u jednoj od najprofitabilnijih financijskoj tvrtki koja se bavi investicijskim fondovima. Emily i Luke su sretno zaručeni i skrivaju svoju vezu od kolega na poslu, no njihov cijeli odnos se mijenja kada doznaju da je Emily dobila promaknuće kojem se nadao Luke.

Zvijezde trilera su Phoebe Dynevor, koju znamo po seriji Bridgertone, i Alden Ehrenreich, kojeg smo mogli vidjeti u Oppenheimeru i u prednastavku Ratova zvijezda. Uz njih dvoje, u filmu glume i Eddie Marsan, Rich Sommer, Sebastian de Souza, Geraldine Somerville i Patrick Fischler. 

 

Kritičari su oduševljeni

Fair Play je trenutno jedan od najbolje ocijenjenih Netflixovih filmova ove godine, a kritičari na Rotten Tomatoesu su mu dali čak 87%. Kritičari su posebno oduševljeni izvedbama Phoebe Dynevor i Aldena Ehrenreicha. 

"Dynevor i Ehrenreich imaju odličnu kemiju, a cijeli njihov odnos, koji je mješavina ljubavi i mržnje,  razlog je zašto je Fair Play jedan od onih filmova koji vas tjeraju na razmišljanje", "Teško je spojiti seks, opasnost i zvijezde s erotskom kemijom. Ali baš kada se zapitate može li itko dosegnuti vrhunac 80-ih i 90-ih i stvoriti novu Tjelesnu strast ili Sirove strasti, na scenu stupa Fair Play i uistinu oduševljava", pisali su kritičari.      

No, sudeći prema ocjenama na Rotten Tomatoesu, Fair Play nije uspio impresionirati prosječnu publiku. "Ovo je presporo, trailer je izgledao uzbudljivije", "Dosadan film", "Cijelo vrijeme sam čekala da se dogodi nešto neočekivano. No, nije se dogodilo ništa", neki su od komentara na Rotten Tomatoesu.   
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.