Ovi filmovi su bili promašaj unatoč zvjezdanoj glumačkoj postavi

Screenshot: Youtube

U SVIJETU filmske industrije veliki budžeti, nagrađivani redatelji i zvjezdana glumačka postava ne jamče uvijek uspjeh filma. Bez obzira na sve resurse i talent, neki filmovi jednostavno nisu uspjeli zadovoljiti očekivanja kritičara i publike. 

Portal MovieWeb je izdvojio filmove koji su privukli veliki interes jer su se na popisu glumaca našle neke od najvećih zvijezda industrije zabave, što nije bilo dovoljno da ovi filmovi ostvare uspjeh. Neki od njih su imali katastrofalnu zaradu, dok su se drugi našli na meti kritičara. U nastavku doznajte koji su to filmovi. 

Gigli (2003)

Glave uloge u filmu Gigli su igrali Jennifer Lopez i Ben Affleck, koji su utjelovili dvoje kriminalaca koji imaju kompliciran odnos. Osim njih, u filmu su se pojavili i neki velikani filmske industrije, kao što su Justin Bartha, Christopher Walken i Al Pacino. Film je bio veliki promašaj i među publikom i među kritičarima, koji su ga na portalu Rotten Tomatoes ocijenili sa samo 6%. Osim toga, film je zaradio samo 7.7 milijuna dolara na budžetu od 75.6 milijuna dolara. 

Dolittle (2020)

Dolittle je bio prvi film na kojem je Robert Downey Jr. radio nakon Marvelovog filmskog svemira. Filmski budžet je iznosio čak 175 milijuna dolara, a razlog za to je i ogromna glumačka postava među kojima su se našle brojne zvijezde. Među njima su bili Emma Thompson, Rami Malek, John Cena, Kumail Nanjiani, Tom Holland, Selena Gomez, Octavia Spencer, Marion Cotillard, Craig Robinson i Ralph Fiennes. Dolittle nije uspio impresionirati kritičare, a uz to je zaradio samo 251 milijuna dolara, što nije bilo dovoljno za pokrivanje svih troškova, jer je studio uložio velike količine novca u marketing. 

Alice Through the Looking Glass (2016)

Nastavak filma Alice in Wonderland nije uspio replicirati slavu svog prethodnika. Glumačku postavu su činili Mia Wasikowska, Johnny Depp, Ane Hathaway i Helena Bonham Carter. Tim Burton se nije htio vratiti i režirati nastavak svog hita iz 2010. godine, što je možda utjecalo na neuspjeh filma. Disney je izgubio 70 milijuna dolara na ovom filmu, a kritičari vjeruju da je nastavak na Burtonov film bio potpuno nepotreban. 

Allegiant (2016)

Allegiant je bio treći film distopijske franšize Divergent, snimljene po romanima Veronice Roth, a film je prošao tako loše da je studio Lionsgate odlučio da ipak neće snimiti četvrti, ujedno i posljednji, film franšize. U filmu su glumili  Shailene Woodley, Theo James, Jeff Daniels, Miles Teller, Ansel Elgort, Zoë Kravitz, Maggie Q, Ray Stevenson, Bill Skarsgård, Octavia Spencer i Naomi Watts.  Studio je zbog ovog filma izgubio 50 milijuna dolara, a film ima ocjenu od 11% na Rotten Tomatoesu. 

The Bonfire of the Vanities (1990)

The Bonfire of the Vanities je adaptacija istoimenog romana Toma Wolfea, u kojem glume  Tom Hanks, Bruce Willis, Melanie Griffith, Kim Cattrall i Morgan Freeman. Kritičari su smatrali da je film neukusna, satirična adaptacija jako ozbiljnog djela. Film je imao budžet od 47 milijuna dolara, a zaradio je samo 15.6 milijuna dolara. 

Cats (2019)

Za mjuzikl Cats se znalo da će biti promašaj čim je izašao prvi teaser, iako je film režirao Tim Hooper, poznat po hitovima The King’s Speech i Les Misérables. Film nisu uspjele spasile ni zvijezde poput  Idrisa Elbe, Judi Dench, Taylor Swift, Iana McKellena, Jennifer Hudson, Rebel Wilson, James Cordena i Jasona Derula.

Amsterdam (2022)

Slavni redatelj David O. Russell je uzeo sedmogodišnju pauzu od Hollywooda, samo da bi se u 2022. godini vratio s filmom Amsterdam, na kojem je studio New Regency izgubio preko 100 milijuna dolara. U filmu se pojavljuju Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Chris Rock, Anya Taylor-Joy, Zoe Saldaña, Michael Shannon, Timothy Olyphant, Andrea Riseborough, Taylor Swift i Robert De Niro. Film ima 32% na portalu Rotten Tomatoes. 

Dark Phoenix (2019)

Dark Phoenix je adaptacija jedne od najpopularnijih priča u svijetu X-Men stripova, ali nije uspjela stati uz bok ostalim filmovima iz superherojske franšize. Studio 20th Century Fox je izgubio preko 130 milijuna dolara na ovom filmu, koji je ostao samo tamna mrlja u karijerama Michaela Fassbendera, Jamesa McAvoyja, Jennifer Lawrence, Jessice Chastain i Evana Petersa. 

The Last Duel (2021)

The Last Duel je pokupio pozitivne kritike, ali je pušten u kina u krivo vrijeme što je pridonijelo njegovom neuspjehu. Glumačku postavu ovog povijesnog filma  čine Adam Driver, Matt Damon, Ben Affleck i Jodie Comer. Redatelj filma, Ridley Scott, neuspjeh je pripisao mladoj generaciji koja svoje vrijeme provodi gledajući ekrane svojih mobitela, umjesto filmova. 

Deepwater Horizon (2016)

Iako Deepwater Horizon nije promašaj - film ima ocjenu od čak 81% na Rotten Tomatoesu, na ovom popisu se našao jer svojom zaradom nije uspio pokriti troškove produkcije. Film je baziran na tragičnoj nesreći u kojoj je eksplodirala naftna platforma u Meksičkom zaljevu.Zvjezdanu postavu filma čine Mark Wahlberg, Dylan O’Brien, Kurt Russell, Kate Hudson i John Malkovich.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.