Ovo je najbolja televizijska epizoda svih vremena, prema IMDb-ju

Screenshot: YouTube/AMC

KRIMINALISTIČKA serija Na putu prema dolje (Breaking Bad), prošle je godine proglašena najboljom serijom u posljednjih 25 godina, a sada bi mogla ući u povijest i kao jedina serija čija epizoda ima savršenih 10/10 na IMDb-ju.

Iako IMDb nije uvijek mjerilo kvalitete jer bilo tko može ocjenjivati serije i filmove, mnogi ljubitelji televizijskih serija složit će se da epizoda Ozymandias, iz posljednje sezone Na putu prema dolje, zaslužuje savršenu ocjenu. Riječ je o četrnaestoj od sveukupno šesnaest epizoda pete sezone, u kojoj napetost koja se gradila u proteklim sezonama napokon dostiže vrhunac.

Epizoda koja nosi naziv poznate pjesme britanskog pjesnika Percyja B. Shelleyja prikazuje raspad kriminalnog carstva Waltera Whitea čija nedjela napokon dolaze na naplatu. Walter, koji je do tog trenutka bio gotovo nedodirljiv, ostao je bez svoje obitelji, prijatelja i carstva droge, nakon čega se dao u bijeg.

Epizodu je napisala Moira Walley-Beckett, a režirao ju je Rian Johnson, koji je inače poznat kao redatelj filma Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi.

Epizoda Ozymandias imala je ocjenu 10/10 čak četiri godine, prije nego što je ocjena u jednom trenutku pala na 9,9/10. No, od 2023. godine ponovno ima savršenu ocjenu na temelju 229 285 glasova gledatelja.

Ljubitelji serija smatraju da Ozymandias zaslužuje svoju ocjenu

Ljubitelji serija na Redditu jučer su raspravljali o epizodi Ozymandias i mnogi od njih složili su se da epizoda zaslužuje svoju ocjenu.

"Apsolutno legendarna epizoda", "Majstorska epizoda koja izgleda kao šekspirijanska tragedija", "Zaslužuje svoju ocjenu", "Mislim da će se 99% obožavatelja Na putu prema dolje složiti da je ovo najbolja epizoda serije", samo su neki od komentara gledatelja.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.