Ovo je najprofitabilniji film Quentina Tarantina

Foto: EPA/Screenshot: YouTube

Quentin Tarantino, koji je redateljski debi imao prije više od trideset godina, razvio je prepoznatljiv stil koji privlači i njegove fanove i širu publiku. Filmovi poput Paklenog šunda i Jackie Brown iz 1990-ih postali su kultni i privlače mase gledatelja. No koji je njegov najprofitabilniji film?

Tarantino je poznat po specifičnom stilu koji uključuje nasilje, psovke i savršeno odabrane soundtrackove. Njegov debi Psi iz rezervoara iz 1992. godine zaradio je nešto manje od tri milijuna dolara, što je relativno skroman rezultat. Međutim, s Paklenim šundom iz 1994. na blagajnama je zaradio više od 213 milijuna dolara.

Film iz 2009. Nemilosrdni gadovi zaradio je više od 321 milijun dolara, dok je Bilo jednom… u Hollywoodu zaradio oko 377 milijuna dolara, što ga čini drugim najprofitabilnijim Tarantinovim filmom.

Na prvom je mjestu vestern Odbjegli Django, koji je 2012. godine zaradio 426 milijuna dolara. Ovaj film, inspiriran starim vesternima, donio je Tarantinu i njegovim glumcima široko priznanje i brojne nagrade, uključujući Oscara za najbolji originalni scenarij.

Iako mnogi smatraju da su Pakleni šund i Kill Bill najznačajniji Tarantinovi uradci, oni ipak nisu njegovi najprofitabilniji filmovi.

 

Vestern Odbjegli Django možete pogledati na Maxu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.