Ovo je trenutno najgledaniji film na Prime Videu, kritičari pišu: Besmislena farsa

Screenshot: YouTube/Amazon Prime Video

AKCIJSKA komedija Jackpot!, hvaljenog redatelja Paula Feiga, već se popela na prvo mjesto ljestvice najgledanijih filmova na Amazon Prime Videu, ali to ne znači da je osvojila kritičare.

Scenarij za Jackpot! napisao je Rob Yescombe, koji inače piše scenarije za videoigre. Neke od najznačajnijih u njegovoj karijeri su Rime i The Invisible Hours. Glumačku postavu filma čine Awkwafina, John Cena, Simu Liu, Sam Asghari, Ayden Mayeri i Donald Elise Watkins. U cameo ulogama možemo vidjeti glazbenika Machine Gun Kellyja i komičara Bobbyja Leeja.

Radnja filma smještena je u 2030-e u Kaliforniju, gdje je tvrtka Grand Lottery osmislila smrtonosnu verziju lutrije - nakon što se objavi ime pravog dobitnika, bilo tko tko ga uspije ubiti do kraja dana, može osvojiti njegov dobitak. 

Priča prati bivšu dječju zvijezdu Katie Kim (Awkwafina) koja se vraća u Los Angeles jer želi oživjeti svoju karijeru. No, nakon što igrom slučaja osvoji 3.6 milijardi dolara na lutriji, Katie postaje meta svakog stanovnika Los Angelesa. Kako bi preživjela i otišla s dobitkom, Katie unajmi Noela Cassidyja (Cena), amatera koji se predstavlja kao tjelohranitelj dobitnika lutrije.

 

Film je razočarao gledatelje

Mnogi gledatelji imali su visoka očekivanja od Jackpota! jer ga je režirao Paul Feig, kreator popularne serije Freaks and Geeks i filmova Djeveruše (Bridesmaids), Špijunka (Spy, 2015) i Specijalne agentice (The Heat, 2013), no njegova nova akcijska komedija ih je razočarala. Film su popljuvali i prosječni gledatelji i profesionalni kritičari.

"Paul Feig je tvorac kultne serije Freaks and Geeks, režirao je Djeveruše i Slatku malu tajnu, a prvih dvadeset minuta filma Jackpot! - koji je također režirao - dovoljno je da zaboravite na sva njegova ostala postignuća", napisao je kritičar Roger Moore za Movie Nation.

"Scenarist filma Rob Yescombe ima iskustvo u videoigrama i većina priče izgleda kao izbačena scena iz neke igre za PlayStation, koja nema nikakvu poantu", napisao je Ed Power za Daily Telegraph.

"Da nije bilo Johna Cene, ne bih mogao pogledati ovo do kraja", "Užasan film. Nasmijao sam se samo jednom, loš scenarij, loša gluma, jedina dobra stvar je John Cena", "Nije vrijedno gledanja, nemojte trošiti vrijeme, ovo je čisti promašaj", neki su od komentara prosječnih gledatelja.

Film Jackpot! ima 32 posto od kritičara na Rotten Tomatoesu i 49 posto od publike. Ocjena na Letterboxdu je 2.7.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.