Pet glumaca koji mrze Jacka Nicholsona

Foto: EPA

Postati jedan od najvećih glumaca u povijesti zahtijeva posebnu vrstu talenta, a još je impresivnije što je Jack Nicholson postigao takvu ostavštinu dok su njegovi izvanscenski ispadi bili jednako toliko u središtu pažnje kao i njegov rad pred kamerama.

Pojavivši se u vrijeme kada je Hollywood bio preplavljen novim tipom glavnog junaka, Nicholson je bio na čelu te promjene uz Roberta De Nira, Dustina Hoffmana, Genea Hackmana, Ala Pacina, Richarda Dreyfussa, Elliotta Goulda i druge, koji nisu odgovarali konvencionalnom Zlatnom dobu. Razlika između svih tih imena i Nicholsona bila je ta da se činilo da je Nicholson odlučio prikazati sebe kao najvećeg "partijanera" u Tinseltownu, s raspuštenim ponašanjem koje je postalo legendarno.

Osim toga, uz status dolazi i određena vrsta samopouzdanja koja često graniči s arogancijom, što je neizbježno iritiralo mnoge ljude.

Nicholson je bio legenda na ekranu i buntovnik u slobodno vrijeme. Ta kombinacija A-list statusa, nefiltriranog pristupa slavnim osobama i sklonosti da uvijek ima što više žena uz sebe, dovela je do sukoba s nekim kolegama.

Evo koji su glumci mrzili ili i danas mrze Nicholsona.

1. Cher

Nicholson nije morao biti prisutan da bi ostavio loš prvi dojam na Cher. Redatelj George Miller kontaktirao je u njegovo ime legendarnu pjevačicu kako bi je obavijestio da ona nije ono što su obojica imali na umu za ulogu Alexandre Medford u Vješticama iz Eastwicka. Miller joj je rekao: "Ne želim te u svom filmu, Jack Nicholson i ja mislimo da si previše stara i da nisi seksi." Ovo je bilo teško prihvatiti, što je razumljivo dovelo do njene emocionalne reakcije, piše Far Out Magazine.

2. Geena Davis

Nicholson je poznat kao jedan od najvećih zavodnika u Hollywoodu, a Geena Davis bila je samo jedna od mnogih koje su odbile njegove ljubavne namjere. Davis nije voljela Jacka Nicholsona zbog njegovih neprimjerenih postupaka prema njoj. Nakon zajedničke večere s casting direktorima, Nicholson joj je iznio svoje otvorene seksualne namjere, pitajući je: "Kada će se to dogoditi?" Ona je jasno odbila njegovu ponudu, naglasivši da ne želi uništiti bilo kakvu moguću kemiju koju bi mogli imati zbog potencijalnog zajedničkog posla.

3. Ray Winstone

Ray Winstone bio je veliki obožavatelj Nicholsonovog rada i bio je uzbuđen kad je dobio priliku raditi s njim na filmu Pokojni. Međutim, tijekom produkcije, shvatio je kako se Nicholson ponaša prema ostalima i nije mu se svidjela njegova arogantnost. Između njih su se razvile tenzije, ali Winstone je priznao da bi i dalje volio raditi s njim isključivo zbog njegovog statusa u industriji.

4. John Belushi

Odnos između Nicholsona i Belushija bio je napet iako je Nicholson imao poštovanja prema Belushiju nakon njegove tragične smrti. Tijekom snimanja filma Put za jug Nicholson je želio biti mentor Belushiju, ali Belushijevo ponašanje uzrokovalo je tenzije između njih. Belushi je kasnije priznao da ga je Nicholson loše tretirao na snimanju, čak i rekavši: "Mrzim ga." Ipak, nakon Belushijeve smrti Nicholson se protivio načinu na koji su ga tabloidi omalovažavali.

5. David Spade

Nicholson i David Spade imali su vrlo različite karijere, no njihov sukob nije imao veze s filmom. Naime, Nicholson je navodno preoteo Spadeovu djevojku, Laru Flynn Boyle, što je dodatno pogoršalo odnos između njih. Spade je priznao da je Nicholson tražio Laru dok je bio prisutan, a on nije mogao ništa učiniti da to spriječi. To je ostavilo Spadea s osjećajem bijesa i ogorčenja prema Nicholsonu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.